Watch Medier

Ørsted vil købe sig til større forretning på land

Ørsted leder efter opkøbsmuligheder i Europa for at få etableret sin land-forretning.

Ørsted-topchef Mads Nipper. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Ørsted skal have energi på land i Europa, hvis det står til adm. direktør Mads Nipper, og det skal ske gennem opkøb. Det siger han i et interview med Børsen.

Landvind og solenergi står også til at blive en større og større del af Ørsted, men i dag er Ørsteds onshore-forretning et amerikansk fænomen

"På offshore er der så langt aftræk, at vi bruger flere kræfter på at sige, hvor vi skal være om ni år inden 2030. Onshore har et kortere aftræk, men vores onshore-målsætning skal være højere. Og den skal også være noget højere," siger Mads Nipper til Børsen.

Mads Nipper vil ikke lege med på rige olieselskabers præmisser 

Ørsted løber med kontrakter til kæmpe havmølleparker i Polen

Ørsted sælger for 10 milliarder havvind til oliefond

Biden sætter skub i Ørsteds største havpark

 

Mere fra Watch Medier

Vækstfondsdirektører stopper inden fusion

Vækstfondens adm. direktør, Rolf Kjærgaard, fratræder, og han får følgeskab af investeringsdirektør Mikkel Hesselgren, der også har meldt sin afgang. I forvejen har Vækstfondens formand forladt sin post i august. Alle afgangene sker, inden fonden til nytår bliver en del af den nye statslige kæmpefond, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglen på arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under den kommende valgkamp, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs