Lundbeck-aktien falder tungt efter studienyt

Selv om Lundbeck fortsætter et fase 3-studie mod Alzheimers, havde aktiemarkedet sat næsen op efter succes allerede nu. I stedet bliver studiet nu forlænget og medicinal-aktien falder heftigt på børsen.
Aktiemarkedet var ikke begejstret for en forlængelse af Lundbecks Alzheimers-forsøg. | Foto: Spar Nord/PR
Aktiemarkedet var ikke begejstret for en forlængelse af Lundbecks Alzheimers-forsøg. | Foto: Spar Nord/PR
af ritzau finans

Lundbeck skiller sig negativt ud på det danske aktiemarked tirsdag, da aktien i et ellers positivt marked falder næsten 8 pct. til 206 kr.

Nedturen for den danske medicinalkæmpe kommer, efter at Lundbeck og partneren Otsuka har meddelt, at de fortsætter rekrutteringen af patienter til det kliniske fase III-forsøg med Brexpiprazol. Midlet kendes også under markedsføringsnavnet Rexulti og skal bruges til behandling af patienter med demens af Alzheimers-typen.

Lundbeck skriver desuden, at forsøget ventes afsluttet i første halvår 2022, og det er formentlig lige netop dette, der rammer aktien tirsdag. Finanshuset Jefferies fremhævede i et notat før åbningen da også, at der er tale om en forlængelse, som formentlig ville ramme aktien.

Den kraftige kursreaktion kommer faktisk en smule bag på Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

"Jeg er selv lidt overrasket over kursfaldet," lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

Ifølge Sydbank-analytikeren kan kursdykket være et udtryk for, at der har været tre mulige udfald i forhold til en udmelding - at Lundbeck fortsatte forsøget, stoppede det, eller at der var opnået succes.

"I forhold til kursfaldet er det er min vurdering, at investorerne havde sat næsen op efter, at Lundbeck kunne melde om succes. Nu melder de, at de fortsætter studiet og rekrutterer flere patienter. Så vil man komme med resultater i 2022," siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer dog, at sandsynligheden for et positivt udfald nu er steget med dagens meddelelse - omend der stadig er usikkerhed om udfaldet med rekrutteringen af yderligere patienter.

Lundbeck fortsætter med Rexulti-studie efter positiv analyse  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også