Coop giver 7 millioner til restriktionsramt butiksliv

Hvert Kvickly-supermarked under Coop har i gennemsnit givet 100.000 kr. til den lokale handelsstandsforening. Coop lovede ved juletid at dele meroverskuddet på nonfoodvarer med detailhandelsbutikkerne.
Foto: Casper Dalhoff/JPA
Foto: Casper Dalhoff/JPA

For at hjælpe de lokale detailhandelsbutikker, der var ramt af nedlukningen efter jul, har Coop valgt at give 7 mio. kr. af overskuddet til lokale handelsstandsforeninger. Det skriver Jyllands-Posten.

Koncernens 67 Kvickly-varehuse har givet godt 100.000 hver til den lokale handelsstandsforening i området, oplyser Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen til mediet.

"Pengene er fordelt lokalt ud fra ekstraavancen i det lokale varehus. De har i gennemsnit givet 100.000 kr. hver, og nogle steder er det blevet til 150.000 kr.," siger han.

Da regeringen i december valgte at lukke detailhandelsbutikker på denne side af jul for at få coronasmitten ned, mødte flere dagligvarekæder kritik, da varer som tøj, isenkram og nonfood-varer stadig kunne købes i supermarkeder. I den forbindelse kom Coop med løftet om at dele meroverskuddet på nonfoodvarer med detailhandelsbutikkerne.

Nemlig-ejer udtaler sig efter kritik

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Små indkøbscentre genåbner - regner ikke med stort rykind 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også