Watch Medier

Coop giver 7 millioner til restriktionsramt butiksliv

Hvert Kvickly-supermarked under Coop har i gennemsnit givet 100.000 kr. til den lokale handelsstandsforening. Coop lovede ved juletid at dele meroverskuddet på nonfoodvarer med detailhandelsbutikkerne.

Foto: Casper Dalhoff/JPA

For at hjælpe de lokale detailhandelsbutikker, der var ramt af nedlukningen efter jul, har Coop valgt at give 7 mio. kr. af overskuddet til lokale handelsstandsforeninger. Det skriver Jyllands-Posten.

Koncernens 67 Kvickly-varehuse har givet godt 100.000 hver til den lokale handelsstandsforening i området, oplyser Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen til mediet.

"Pengene er fordelt lokalt ud fra ekstraavancen i det lokale varehus. De har i gennemsnit givet 100.000 kr. hver, og nogle steder er det blevet til 150.000 kr.," siger han.

Da regeringen i december valgte at lukke detailhandelsbutikker på denne side af jul for at få coronasmitten ned, mødte flere dagligvarekæder kritik, da varer som tøj, isenkram og nonfood-varer stadig kunne købes i supermarkeder. I den forbindelse kom Coop med løftet om at dele meroverskuddet på nonfoodvarer med detailhandelsbutikkerne.

Nemlig-ejer udtaler sig efter kritik

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Små indkøbscentre genåbner - regner ikke med stort rykind 

Mere fra Watch Medier

Danske Bank lander 2022-underskud på 5 milliarder

Danske Bank fik i fjerde kvartal 2022 det højeste kvartalsoverskud i årevis. For hele året blev det dog til et underskud på 5,1 mia. kr. på grund af bøderegningen i hvidvasksagen fra Estland. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs