Watch Medier

Ørsted og ATP vil byde på energi-øen i Nordsøen

Trods tidligere skepsis og bekymringer for energi-øen i Nordsøen er Ørsted nu parat til at byde på projektet sammen med ATP.

Illustration af energiø. | Foto: Energistyrelsen

ATP og Ørsted vil sammen forberede et bud til udbudsrunden for at opføre den kunstige energi-ø i Nordsøen, skriver Børsen.

"Vi mener, at energi-øer fundamentalt er en god idé. Det er en hjørnesten i at accelerere havvind og power-to-x i Danmark, men også i at udnytte de kæmpestore havvindressourcer Danmark har i Nordsøen og hjælpe hele Europa med dekarboniseringen. Det spiller utroligt stærkt til os. Både Ørsted og ATP," siger Mads Nipper, adm. direktør for Ørsted, til avisen.

Man skal dog ikke længere tilbage end januar, før piben havde en anden lyd, og Ørsted kaldte øen for potentielt "havvindens IC4-sag" og udtrykte bekymring for de tekniske udfordringer.

Nipper understreger dog over for avisen, at konceptet med energi-øer er en god idé, og at Ørsted "på intet tidspunkt argumenteret for, at nogen former for løsninger ville være forkerte".

Hverken ATP eller Ørsted vil uddybe planerne eller sætte konkrete tal på projektet, men det er "en betydelig milliardinvestering", lyder det.

Udbudsrunden ventes at blive skudt i gang i 2022, og energi-øen skal i sin første fase senest stå klar i 2033.

Vindø-konsortiet – PFA, Andel, Pensiondanmark og CIP – har også planer om at byde på energi-øen i Nordsøen.

 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs