Watch Medier

LD Fonde venter at beholde 20 milliarder af feriemidlerne

Langt fra alle danskere har haft travlt med at hive de frigivne feriemidler ud til forbrug her og nu. Det betyder at godt 600.000 lønmodtagere forventes at beholde pengene under LD-forvaltning

Foto: Thomas Borberg

Godt 600.000 danske lønmodtagere har ikke et så akut behov for nye havemøbler, cykler eller elektronik, at de har haft brug for de senest frigivne feriemidler.

I hvert fald forventer LD Fonde, der forvalter feriemidlerne, at så mange danskere vælger at lade pengene stå. Det svarer til godt 20 mia. kr., som nu bliver til en ny aldersopsparing.

"Vi kan tilbyde et rigtigt fornuftigt alternativ til den del af lønmodtagerne, der ikke skal bruge pengene lige nu. Mere end en halv million lønmodtagere ser ud til at finde det fornuftigt at lade feriemidlerne stå. Og de får dermed en supplerende opsparing til alderdommen," fortæller direktør Dorrit Vanglo fra LD Fonde i en pressemeddelelse.

LD oplyser, at frem til den 10. maj 2021 var der anmodet om udbetaling af feriemidler for knap 34 mia. kr. Hertil kan lægges de 52 mia. kr., som blev udbetalt i efteråret. Samlet har 2,3 mio. lønmodtager trukket 86 mia. kr. ud, hvilket efter skat svarer til godt 51 mia. kr. til muligt forbrug.

Endnu er der en god måned tilbage af fristen for at bede om at få penge udbetalt.

Generelt er gennemsnitsalderen høj for de personer, der vælger at lade pengene stå, hvilket giver et praj om, at det er personer, der har fokus på økonomien i pensionsalderen.

"Har man ikke brug for pengene nu og her, kan det være en fordel at fortsætte indefrysningen. Midlerne er placeret således, at de vil vokse over tid. Står de som frie midler i banken, vil de – med de minusrenter alle banker giver i dag – i stedet blive mindre over tid. Fra dyrtidsmidlerne ved vi, at dem, der lader pengene stå længst tid, er en gruppe, der bruger indefrysningen som en supplerende opsparing, de i realiteten selv kan tø op, når det passer dem," fortæller Dorrit Vanglo.

Bankkundernes opsparinger er rekordstore

Danskerne har bestilt indefrosne feriepenge for 30 mia. kr.  

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs