Watch Medier

Nykredit går i storbankers fodspor med lavere grænse for negative renter og rentemarginal

Ligesom flere andre banker sænker Nykredit nu grænsen for, hvornår private skal betale negative renter på indlån til 100.000 kr. For erhvervskunderne indføres en rentemarginal.

Nykredit sænker grænsen for negative renter på indlån. | Foto: Olivia Loftlund

Nykredit følger i fodsporene på Danske Bank og Nordea, da koncernen har besluttet at sænke grænsen for, hvornår private skal betale negative renter af deres indlån, til 100.000 kr. fra 250.000 kr. Det skriver Nykredit på sin hjemmeside.

Samtidig har selskabet besluttet at indføre en rentemarginal på virksomheders indlån, så de fra 1. juli har en rente på -0,85 pct. mod tidligere -0,6 pct. I modsætning til i mange andre banker betaler erhvervskunderne dog ikke negative renter af de første 100.000 kr., de har stående på indlånskontoen.

"Vi ønsker en bæredygtig indtjening på alle vores produkter i banken. Det har vi i en årrække ikke haft på indlån, som ellers er et hovedprodukt for os som bank. Indtjeningen på indlån vil fortsat ikke være bæredygtig efter disse justeringer, men vi kommer dog lidt tættere på," skriver Henrik Rasmussen, direktør i Nykredit Bank, i et skriftligt citat til FinansWatch.

Flere andre gør det samme

For godt en måned siden ændrede Nordea sin grænse for privatindlån til 100.000 kr. Banken indførte samtidig en negativ rente på erhvervsindlån på op til 1,25 pct.

"De negative renter er kommet for at blive, og det ændrer grundlæggende betingelserne for at drive bank. Som ansvarlig virksomhed bør vi tilpasse os den ny virkelighed og se på en normalisering af bankens indlånsrentemarginal," sagde Bjørn Bøje Jensen, bankdirektør med ansvar for danske erhvervskunder i Nordea, dengang i en pressemeddelelse.

Kort efter fulgte Danske Bank trop og sænkede også sin grænse for private, ligesom der blev lagt lidt til den negative rente på erhvervsindlån. Også Djurslands Bank og Jyske Bank har for nyligt justeret deres rentesatser.

Politisk kritik

Manøvren har fået erhvervsminister Simon Kollerup (S) til tasterne. Efter Nordea og Danske Bank havde sænket deres grænser for privatindlån, skrev han på Facebook, at han mente, at grænsen var nået for, hvor stor en del af indlånet, privatkunder skal betale negative renter af.

Han indkaldte derfor brancheorganisationen Finans Danmark til et møde, men konstaterede bagefter, at det var for tidligt at konkludere, hvad næste skridt i sagen skal være.

Erhvervsministeren har endnu ikke givet interview om sin holdning til de negative renter, men har i skriftlige citater givet udtryk for, at der potentielt kan komme tiltag fra politisk hold.

Jyske Bank hæver prisen på indlån for erhvervskunder 

Djurslands Bank følger trop og sænker beløbsgrænsen for friholdelse af negative renter 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs