Watch Medier

Norwegians svenske datterselskab begærer sig konkurs

En konkurs i Norwegians svenske selskab får ingen konsekvenser for flydriften, men kommer som en del af den igangværende rekonstruktion af Norwegian, lyder det fra flyselskabet.

Som led i rekonstruktionen lader Norwegian sit svenske datterselskab gå konkurs. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Norwegians svenske datterselskab har begæret sig selv konkurs, skriver det norske medie E24.

Det er tale om selskabet Norwegian Air Sweden, som ikke har nogle ansatte, fortæller Norwegians svenske kommunikationsdirektør, Charlotte Holmbergh Jacobsen, til mediet.

Konkursen får ingen konsekvenser for flydriften i selskabet, men sker som en del af den igangværende rekonstruktion af Norwegian, uddyber hun.

"Vi havde planlagt en likvidation af selskabet, eftersom selskabsstrukturen er blevet ændret i rekonstruktionen til en ny forenklet selskabsstruktur. Men eftersom det (selskabet, red.) har gæld, som ikke har kunnet reguleres under rekonstruktionen, findes der desværre ikke noget andet alternativ end at begære det svenske selskab konkurs," siger kommunikationsdirektøren.

Tirsdag kan der ikke handles med Norwegian-aktien, der er i såkaldt børspause.

Det sker, som følge af at det kriseramte norske lavprisluftfartsselskab har solgt små 660 mio. nye aktier til 6,26 norske kr. per styk og udstedt obligationer for 1875 mio. norske kr. som en del af den store redningsplan for selskabet, der har rejst samlet 6 mia. norske kr.

Norwegian i børspause efter gennemført redningsplan 

 

Mere fra Watch Medier

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs