Watch Medier

Bavarian Nordic: Positiv dialog om finansiering af covid-19-vaccine

Vaccineselskabet Bavarian Nordic ser positivt på at lande en eller flere investorer, der kan bidrage til at finansiere et fase 3-forsøg med selskabets mulige vaccine mod coronavirus.

Bavarian Nordic er i forvejen specialist i vacciner. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordics dialog med regeringen og flere andre parter om finansieringen af fase 3-forsøget med medicinalselskabets covid-19-vaccinekandidat er meget positiv.

Det siger Bavarian Nordics investor relations-chef, Rolf Sass Sørensen, til Ritzau Finans, efter at det børsnoterede selskab har aflagt regnskab for første kvartal.

"Vi er i øjeblikket i dialog med forskellige parter. En af disse parter er regeringen, som de også selv har sagt. Der har vi nogle meget positive dialoger kørende med parterne," siger Rolf Sass Sørensen.

"Der er ikke noget endeligt, men vi er fortsat meget optimistiske."

Rolf Sass Sørensen er også meget optimistisk med hensyn til, at selskabet får en positiv tilkendegivelse fra en eller anden part inden fase 3-forsøget påbegyndes efter sommerferien.

Finansieringen af fase 3-forsøget er ifølge IR-chefen heller ikke afhængig af forsøgsdata.

Der er store forventninger til salgspotentialet, hvis Bavarian Nordics covid-19-vaccine bliver godkendt. Danske Bank estimerer med et salgspotentiale på op til 500 mio. doser over fem år - svarende til en samlet omsætning på op til 8 mia. dollar.

Generelt vurderer investor relations-chefen, at det går fint med covid-19-vaccinen, og det fremhæves også, at vaccinen er i gang med fase 1-forsøget i Holland.

Covid-19-vaccinens sikkerhedsdata ser gode ud, fremhæver Rolf Sass Sørensen, der venter de endelige data fra forsøget i slutningen af juni eller starten af juli.

"Inden de data kommer, forventer vi at starte fase 2-forsøget i eget regi," fortæller IR-chefen, der pointerer, at fase 1-forsøget er startet af et konsortium under Adaptvac.

Læs mere her:

Erhvervsdrivende fond investerer i dansk vaccineselskab 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs