Watch Medier

Novo indgår samarbejdsaftale om cellebehandling af hjertesvigt

Novo Nordisk opnår med ny aftale enerettigheder til at udvikle, fremstille og markedsføre firmaet Heartseeds behandling af hjerte-kar-sygdomme globalt undtagen i Japan.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk og firmaet Heartseed har indgået et eksklusivt globalt samarbejde og licensaftale om udvikling, produktion og kommercialisering af Heartseeds HS-001 til behandling af hjerte-kar-sygdomme.

Det skriver Novo Nordisk i en meddelelse tirsdag morgen.

HS-001 er en undersøgelses-celleterapi til behandling af hjertesvigt.

Heartseed planlægger at igangsætte et klinisk fase 1/2-forsøg i Japan (LAPiS-studie) i anden halvdel af 2021, der vurderer sikkerheden og effekten af HS-001 til behandling af hjertesvigt forårsaget af iskæmisk hjertesygdom.

I henhold til aftalens vilkår opnår Novo Nordisk enerettigheder til at udvikle, fremstille og markedsføre HS-001 verden over undtagen i Japan.

Heartseed er berettiget til at modtage betalinger på i alt op til 598 mio. dollar inklusive 55 mio. dollar i upfront og kortvarige milepælsbetalinger.

"Gennem dette vigtige samarbejde med Heartseed sigter vi mod at være banebrydende for nye behandlingsløsninger til mennesker med hjerte-kar-sygdomme," siger Marcus Schindler, videnskabelig chef, EVP-forskning og tidlig udvikling hos Novo Nordisk.

"Vi får adgang til et innovativt klinisk aktiv, underliggende teknologi og dyb ekspertise inden for iPSC-biologi og hjertecelletransplantation, som kan kombineres med vores viden og evner inden for stamcellebiologi og fremstilling," siger Marcus Schindler.

Læs mere her:

Nyt partnerskab kan give Novo Nordisk genvej til første stamcellebehandling 

Mere fra Watch Medier

Maersk siger farvel til stor profil

Palle Laursen stopper som flådechef i Maersk efter 25 år i rederiet. En anden leder skal også stoppe i Maersk, som er i gang med store interne forandringer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs