Watch Medier

Forsikringsselskaber varsler "markant stigning" i psykiske skader som følge af coronapandemien

Forsikringsbranchen advarer nu om, at antallet af tunge psykiske diagnoser er i markant fremgang under den seneste nedlukning. Flere selskaber melder om en stigning i psykiske skader på mere end 25 pct.

Topdanmark har registreret en stigning på 25 pct. i kunder med psykiske skader. | Foto: PR/ Topdanmark

Antallet af danskere, der lider af angst og depression, er eksploderet under den seneste nedlukning. Flere forsikringsselskaber melder således en markant stigning i antallet af kunder med tungere diagnoser.

Det skriver Børsen.

Topdanmark har registreret en stigning på 25 pct. i forhold til samme periode sidste år, Tryg melder om en stigning på 20 pct. i første kvartal, og hos Gjensidige udgør 44 pct. af alle psykologsager nu angst og depression, mens andelen sidste år var 31 pct. sidste år.

“Der er virkelig sket en negativ udvikling, og vi ser en klar stigning af folk med tunge psykiske udfordringer i forhold til samme periode sidste år,” lyder det fra Camilla Thind Sunesen, der er chef for sundhedsløsninger hos Danica Pension.

Både Danica og Topdanmark forventer en stigning i omkostningerne som følge af de mange nye sager, der kræver behandling hos psykologer, men det er for tidligt at sætte tal på, lyder det.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs