Radio24syv-chefs nye medie går i luften i weekenden

Mediehuset Friheden, som tidligere Radio24syv-chef Mads Brügger står bag, er klar til at lancere mediet Frihedsbrevet om få dage.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Lørdag morgen mellem kl. otte og ni vil Frihedsbrevet gå i luften. Det bekræfter mediets stifter og ansvarshavende chefredaktør Mads Brügger over for Journalisten.

Mads Brügger vil ikke ud med yderligere om mediet eller lanceringen og siger til fagbladet, at han ønsker "at holde krudtet tørt".

I forrige uge lagde Mads Brügger selv et opslag på Twitter med et foto af en udgivererklæring for Mediehuset Friheden og et link til frihedsbrevet.dk, hvor det kun fremgår, at det nye danske medie snart vil se dagens lys.

Udgivererklæringen viser, at mediet ikke vil modtage statsstøtte og i øvrigt vil være uafhængigt af politiske interesser.

"Det allervigtigste for os er at sikre, at den journalistik, som bedrives af Mediehuset Friheden, i alle former og udgaver den end måtte udkomme i, er så fri og uafhængig som muligt," lyder det i udgivererklæringen, som udover Mads Brügger er underskrevet af seks partnere, som tæller Bjørn Høi Jensen, Henrik Juul, Denas Viet-Jacobsen, Peter Engel, Mikkel Bülow-Lehnsby og Jesper Theil Thomsen.

Mads Brügger og Peter Engel har arbejdet sammen ad flere omgange, da sidstnævntes produktionsselskab har produceret flere af Mads Brüggers dokumentarfilm.

I sidste uge erklærede Kristoffer Eriksen, at han skal være journalistisk chefredaktør for det nye medie. Kristoffer Eriksen sagde sit job op som chefredaktør på Ekstra Bladet ugen inden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også