Watch Medier

FDA har godkendt Novo Nordisks semaglutid som fedmebehandling

De amerikanske sundhedsmyndigheder har vendt tommelfingeren op til Novo Nordisks semaglutid som injektionsbehandling af fedme. Dermed kan vejen til et øget milliardsalg være åbnet for det danske medicinalselskab.

Foto: Novo Nordisk / PR

Der er god grund til smil på Novo Nordisks hovedkontor i Bagsværd, eftersom de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt medicinalselskabets ansøgning om semaglutid som injektionsbehandling af fedme, der vil blive markedsført under navnet Wegovy.

Dermed ser det også ud til, at Novo Nordisk med godkendelsen nu for alvor kan få hul på det lukrative fedmemarked, som ellers hidtil har voldt medicinalselskabet besvær.

For hvor selskabets allerede godkendte fedmemiddel Saxenda har haft problemer med at leve op til både læger og patienters forventninger, har semaglutid i de kliniske studier vist vægttab på op mod 18 pct., hvilket i langt højere grad stemmer overens med, hvad der ventes.

Adm. direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen har derfor også tidligere fortalt til Finans, at en godkendelse af semaglutid fra FDA kan være med til at "redefinere effekten af fedmemedicin".

"Det vil sætte fut under væksten på markedet, men også villigheden hos patienterne til at søge behandling, lægerne til at tage medicinske indgreb i brug og også betaler til at betale for det, når du kan få et vægttab på op til 18 pct.," fortalte han for en måned siden til Finans.

Novo Nordisk lancerer Wegovy senere i juni, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Tocifret milliardsalg i sigte

Også hos Sydbank har senioranalytiker Søren Løntoft Hansen tidligere estimeret, at Novo Nordisk med den netop opnåede godkendelse fra FDA kan se frem til et markant løft af omsætningen inden for salget af fedmemidler.

Således venter Sydbank-analytikeren, at semaglutid som injektionsbehandling af fedme kan nå en omsætning på 18 mia. kr. i dets bedste år.

Til sammenligning opnåede Saxenda, som bygger på det aktive stof liraglutid, der er forgængeren til netop semaglutid, et samlet salg på 5,6 mia. kr. sidste år, mens det i dette års første tre måneder blev til 1,6 mia. kr. I 2020 havde Novo Nordisk et samlet nettosalg på tværs af forretningen på 126,9 mia. kr.

Ifølge Søren Løntoft Hansen skal årsagen til det potentielle løft af omsætningen inden for fedmeområdet særligt findes i, at markedet i dag er "særdeles uopdyrket", samtidig med at Novo Nordisk med FDA-godkendelsen står med et "markant stærkere produkt" på hånden. Det fortalte han tidligere på ugen til Medwatch i en optakt til afgørelsen.

Ud over semaglutid som injektionsbaseret behandling af fedme annoncerede Novo Nordisk i slutningen af april også, at medicinalselskabet venter at indlede et fase 3a-forsøg i anden halvdel af 2021 med semaglutid som tabletform til behandling af fedme. Midlet er i dag også allerede godkendt som behandling af type 2-diabetes.

Novo Nordisk har desuden også ansøgt om godkendelse af semaglutid som injektionsbehandling af fedme hos Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, og her ventes en afgørelse omkring årsskiftet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs