Watch Medier

Brintselskab steg knap 10 procent i børsdebut

Det danske brintselskab Green Hydrogen Systems børsdebuterede med en flot stigning.

Green Hydrogen Systems af debuteret på Nasdaq Copenhagen. | Foto: Green Hydrogen Systems/PR

Green Hydrogen Systems kom godt fra land med en umiddelbar stigning på 9,9 pct. til 43,95 kr. på første handelsdag. Og ud på eftermiddagen så stigningen fortsat ud til at holde.

Brintselskabet har samlet set udbudt 27,5 mio. aktier for en pris på 40 kr. per aktie i forbindelse med børsnoteringen, hvilket giver selskabet et bruttoprovenu på 1,1 mia. kr.

Green Hydrogen Systems blev stiftet i 2007 og lever af at producere elektrolyseudstyr, som videresælges til kunder, der producerer grøn brint, som kan bruges til brændstof.

En stor del af pengene, som børsnoteringen har indbragt, skal kastes i forskning og udvikling af selskabets udstyr, og som vækstselskab regner det med et negativt driftsresultat frem til 2025, hvor driften skal gå i nul.

450 mio. kr. skal bruges på videreudvikling af teknologien bag det elektrolyseudstyr, som selskabet producerer, mens 400 mio. kr. skal bruges til opskalering af de eksisterende produktionsfaciliteter.

ATP blandt kerinvestorer

Allerede forud for børsnoteringen havde selskabet oplevet god tilslutning fra en række kerneinvestorer, der i fællesskab havde garanteret halvdelen af emissionen.

Listen af kerneinvestorer tæller ATP (200 mio. kr.), Vækstfonden (100 mio. kr.), BankInvest (100 mio. kr.), Nordea Asset Management (100 mio. kr.), Spar Nord (45 mio. kr.) og MK Ventures (25 mio. kr.).

Desuden har Nordic Alpha Partners, A.P. Møller Holding og Norlys Holding givet tilsagn om at købe nye aktier for henholdsvis cirka 37 mio. kr., 37 mio. kr. og 4 mio. kr., mens medlemmer af bestyrelsen har givet tilsagn om at købe nye aktier for i alt 7,75 mio. kr.

Green Hydrogen lukker udbud tidligt

Green Hydrogen Systems vil bygge brintkatedraler for børsmilliard 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs