Watch Medier

Stadil-familiens Thornico-koncern sagsøgt for over 100 millioner af konkursbo

To af Stadil-familiens selskaber bliver nu trukket i retten af kurator i familiens konkursramte shippingforretning. Kreditorerne mener, de har krav på koncernens skattebesparelse og betalinger til et datterselskab.

Thor Stadil tror på, at hans koncern vinder begge sager. | Foto: PR / Skovdal / Thornico

Kreditorerne i Stadil-familiens konkursramte shippingforretning mener, at familiens milliardkoncern, Thornico, uberettiget har beholdt en skattebesparelse for sig selv og taget sig for godt betalt for at drive en række skibe i tiden op til konkursen, skriver Finans.

Derfor forsøger kreditorerne nu at få pengene tilbage i to sagsanlæg og har Ifølge Finans’ oplysninger samlet krævet ca. 123 mio. kr., hvoraf skattekravet udgør knap 100 mio. kr.

"Jeg kan bekræfte, at der er anlagt to retssager, men ellers har jeg ikke yderligere kommentarer," siger kurator og advokat Troels Tuxen fra Bech-Bruun.

Thor Stadil, formand i Thornico, siger til Finans, at han er uenig i kravene og forventer at vinde begge sager.

Mere fra Watch Medier

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er blevet dømt til at betale 231 mio. kr. i erstatning. Fire bestyrelsesmedlemmer er frifundet.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs