Norwegian genansætter 200 medarbejdere i Danmark

Lavprisselskabet Norwegian ansætter igen i Danmark. Sekskabet er i meget bedre form end før coronapandemien, mener aktieanalytiker.
Norwegians nye koncernchef, Geir Karlsen, glæder sig over at kunne genansætte 200 danske Norwegian-folk. | Foto: STAFF/REUTERS / X01095
Norwegians nye koncernchef, Geir Karlsen, glæder sig over at kunne genansætte 200 danske Norwegian-folk. | Foto: STAFF/REUTERS / X01095
af ritzau

Flyselskabet Norwegian genansætter 200 medarbejdere i Danmark, og det første fly med afgang fra København er allerede fløjet med nye ansatte.

Det oplyser selskabet mandag i en pressemeddelelse.

Det tyder på, at selskabet er i god form efter den økonomiske rekonstruktion.

"Det er et Norwegian, som er i økonomisk meget bedre form end inden coronakrisen. De har været igennem to redningsplaner og fået barberet gælden voldsomt ned," siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank med fokus på luftfartsselskaber.

Selskabet har nu oprettet 200 stillinger i en base i København. De nye stillinger bliver besat af tidligere ansatte, der i 2020 mistede deres arbejde på grund af coronapandemien.

Klokken seks mandag morgen afgik et fly fra Københavns Lufthavn til Malaga i Spanien som det første Norwegian-fly med dansk besætning siden april sidste år.

"Det er kæmpestort for os at kunne byde velkommen hjem til 200 kendte ansigter på basen i København. De kender selskabet og vores kunder ud og ind, og jeg ved, at de glæder sig til at komme om bord på flyene og møde vores rejsende," siger Geir Karlsen, der er koncernchef i Norwegian, i meddelelsen.

Det markerer åbningen af Norwegians base i København samtidig med lanceringen af sommerprogrammet, der tæller 29 ruter fra Danmark.

Norwegian var inden coronakrisen hårdt presset økonomisk, og pandemien tog derfor også hårdt på selskabet.

Selv om det tyder på, at rejseindustrien går lysere tider i møde, skal Norwegian ikke regne med, at sommeren når op på samme niveau som før coronapandemien, mener Jacob Pedersen.

"Ikke desto mindre er det tydeligt, at rejserestriktionerne bliver lempet, og at danskerne vil ud og rejse," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også