Mærsk skal transportere alt Bestsellers tøj CO2-neutralt

Fra september skal A.P. Møller-Mærsk stå for al transport af Bestsellers modetøj, og det skal ske i en CO2-neutral løsning.
Bestseller-koncernen omfatter en lang række modebrands som Vero Moda, Only, Jack & Jones, Vila og Selected Femme. | Foto: Jens Dresling
Bestseller-koncernen omfatter en lang række modebrands som Vero Moda, Only, Jack & Jones, Vila og Selected Femme. | Foto: Jens Dresling
af ritzau finans

A.P. Møller-Mærsk skal stå for transporten af Bestsellers tøjkollektioner. De to danske selskaber har indgået en aftale om CO2-neutral fragt globalt til vands og til lands samt CFS-behandling.

Hos Mærsk er driftsdirektør Vincent Clerc tilfreds med, at Bestseller har givet koncernen opgaven for at reducere tøjproducentens CO2-fodaftryk.

"Det er en løsning, der virkelig gør en forskel, da Eco Delivery bruger genanvendeligt biofuel som brændstof til udvalgte Mærsk-skibe, og som hjælper Bestseller i deres ambitiøse målsætning om bæredygtighed," siger driftsdirektøren i en pressemeddelelse.

Det grønne fragtprodukt Eco Delivery fra Mærsk tiltrækker primært store multinationale kunder, der viser interesse for og efterspørger de grønnere alternativer til fragt, har Henriette Thygesen, administrerende direktør for Fleet and Strategic Brands hos A.P. Møller-Mærsk, tidligere oplyst til Ritzau Finans.

Antallet af kontrakter med kunder, der har valgt det grønne fragtprodukt, er blevet tredoblet fra 2019 til 2020, og samme tendens tegner sig for kundeporteføljen fra 2020 til 2021.

Aftalen mellem Mærsk og Bestseller træder i kraft fra 1. september 2021 og er uden bagkant.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også