Canada satser stort på at udvikle mere klimavenlige fly

Det nordamerikanske land har afsat mere end en halv mia. canadiske dollar til udvikling af flyteknologi.
Canadas premierminister Justin Trudeau har oplyst, at den canadiske regering sender penge efter udvikling af flyteknologi. | Foto: Andrej Ivanov/AFP/Ritzau Scanpix
Canadas premierminister Justin Trudeau har oplyst, at den canadiske regering sender penge efter udvikling af flyteknologi. | Foto: Andrej Ivanov/AFP/Ritzau Scanpix
Ritzau/Reuters

Canada og provinsen Quebec vil satse millioner af dollar på at udvikle tekniske løsninger, der skal mindske klimaskadelige udslip fra fly. Det oplyser premierminister Justin Trudeau torsdag lokal tid.

I alt er der afsat 693 millioner canadiske dollar til diverse projekter. Beløbet, der svarer til 3,47 milliarder kroner, ventes ifølge Trudeau at skabe og sikre i alt 12.000 arbejdspladser i Quebec.

"Der er en hård global konkurrence for at se, hvem der udvikler det næste mere rene fly eller den næste teknologi, som vil revolutionere sektoren," siger Trudeau.

Udmeldingen fra Trudeau kommer forud for et ventet parlamentsvalg i Canada til efteråret.

Oveni i de penge, som staten og Qubec garanterer, ventes de involverede virksomheder at investere yderligere godt 1,1 milliard canadiske dollar. I alt stiger investeringerne dermed til over 1,8 milliarder canadiske dollar.

Blandt de planlagte projekter er udvikling af en hybridmotor til turbopropfly i samarbejde med selskabet CAE, der er den amerikanske flymotorproducent Pratt & Whitneys selskab i Canada.

Provinslufthavne ramt af massive tab: Nu tror de på hurtigt comeback

Lav efterspørgsel lukker thailandsk sommerrute fra København 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også