Watch Medier

Novo Nordisk satser på RNA i flere områder

Det er langt fra kun vaccineselskaber, som ser potentiale i at bruge RNA-teknologi til behandling af sygdomme. Herhjemme er Novo Nordisk også med i opløbet og har indgået aftaler på området.

Foto: Novo Nordisk / PR

Da Novo Nordisk for to år siden indgik en aftale med det amerikanske selskab Dicerna, er det fordi den danske medicinalkoncern, ligesom en række andre spillere inden for lægemiddelindustrien, også ser potentiale i at manipulere med RNA'et. Det skriver Børsen.

Aftalen med Dicerna drejer sig mere præcist den form for RNA-teknologi, som hedder RNA-interferens, eller RNAi, hvor selskaberne prøver at sænke produktionen af skadelige proteiner - en tilgang, som Novo Nordisk direktørs for global drug discovery, Karin Conde-Knape, kalder for "helt klart spændende".

"Den har grundlæggende potentiale inden for alle de sygdomsområder, vi arbejder med. Det kunne være diabetes, hjerte-kar-sygdomme, nash (fedtleversygdom, red.), fedme – det hele," siger hun.

Dicerna er langt fra det eneste selskab, som beskæftiger sig med netop denne form for RNAi-teknologi. Det amerikanske biotekselskab Alnylam er ligeledes en af frontløberne, og over for MedWatch har Klaus Charisse, der er vicepræsident for forskning hos Alnylam, sammenlignet de nye fremskridt i RNAi-terapierne med den udvikling, som antistofbaseret medicin har været over de seneste 20 år.

Novo Nordisk betaler 1,5 mia. kr. for partnerskab med RNA-selskab

Novo Nordisk satser på 30 mulige midler i RNA-aftale: "Et rigtig godt skridt fremad" 

Alnylam sidder på en ny frontlinje for lægemidler: "De bliver de nye antistoffer" 

Mere fra Watch Medier

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier