Watch Medier

Aalborg Portlands CO2-udslip er steget med 30 pct. de seneste fem år trods klimamål

Danmarks største CO2-udleder, cementproducenten Aalborg Portland, har trods klimamål og investeringer i grønne løsninger ikke formået at sænke sin forurening i løbet af de seneste fem år. Det skyldes primært stigende salg af cement, lyder det. Nordic Sugar samt Saint Gobain har heller ikke nedbragt deres CO2-udslip.

Aalborg Portlands investeringer i grønne løsninger klan ikke aflæses i klimaregnskabet - tværtimod. | Foto: aalborgPortland/PR

Mere end halvdelen af Aalborg Portlands energi til cementproduktionen stammer fra kul og koks, hvilket også afspejler sig i virksomhedens titel som Danmarks største udleder af CO2. Nu viser det sig, at Aalborg Portlands CO2-udslip er steget med mere end 30 pct. til trods for, at cementproducenten ifølge direktør Michael Lundgaard Thomsen både har investeret "store beløb i grønne løsninger" samt har klimamål.

Det skriver DR.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier