DAX-indekset får en makeover: Hellofresh og Zalando er blandt 10 nyoptagne selskaber

En stor fornyelse og udvidelse af Tysklands toneangivende aktieindeks, DAX, betyder optagelse i indekset til måltidskasse-selskabet Hellofresh, ehandelsgiganten Zalando og otte andre børsnoterede tyske aktieselskaber. Indekset udvides fra 30 til 40 selskaber.
DAX-indekset udvides fra 30 til 40 selskaber i den største makeover siden etablering af indekset i starten af 1980'erne. | Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix
DAX-indekset udvides fra 30 til 40 selskaber i den største makeover siden etablering af indekset i starten af 1980'erne. | Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Tysklands største aktieindeks, DAX, har fået et større vækstcentreret makeover med den største fornyelse, siden indekset blev skabt i starten af 1980'erne.

Det skriver Bloomberg News, efter at det fredag aften blev meddelt, hvilke 10 aktier indekset bliver udvidet med den 20. september.

Online-modetøjsforhandleren Zalando, hvor danske Anders Holch Povlsen er storaktionær, og måltidskasse-leverandøren Hellofresh er blandt de 10 nye selskaber, der vil slutte sig til DAX-indekset, som bliver udvidet til 40 aktieselskaber.

De otte andre nye aktier i indekset er Siemens Healthineers, Sartorius, Porsche Automobil Holding, Symrise, Airbus, Puma, Brenntag og Qiagen.

Selskaberne kan efter alt at dømme forvente en optur, idet optagelse i et hovedindeks typisk fører til øget efterspørgsel på de pågældende aktier.

"Jeg kan godt lide redesignet af DAX. Det giver en frisk smag og tilføjer lidt af et andet DNA til indekset," udtaler Comdirect Banks strateg, Andreas Lipkow, ifølge Bloomberg News.

Udvidelsen vil ifølge kapitalforvalteren DWS øge markedsværdien for DAX-indekset med cirka 350 mia. euro - svarende til 2600 mia. kr.

Der er mandag god efterspørgsel efter blandt andet Brenntag, Puma og Porsche, der alle stiger med mere end en pct. på børsen i Frankfurt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også