Ledelsen i Ambu får kritik for kommunikationsstil

Topledelsen i medicoselskabet Ambu kritiseres i aktiemarkedet for ikke at tale åbent om det børsnoterede selskabs udfordringer.
Ambu er ikke selv først med at oplyse om udfordringer, mener aktieinvestorer. | Foto: PR / Ambu
Ambu er ikke selv først med at oplyse om udfordringer, mener aktieinvestorer. | Foto: PR / Ambu
af marketwire

Ingen i topledelsen i medicoselskabet Ambu, hverken den administrerende direktør eller bestyrelsesformanden, har noget at sige til dagbladet Børsen efter topchef Juan Jose Gonzales' 26 mio. kr. store aktiekøb i selskabet i sidste uge.

Investorer peger dog på en generelt aggressiv kommunikation fra Ambu, hvor de positive elementer bliver fremhævet.

Kilderne peger på, at topchefen ellers i 2019 indledte med en mere forsigtig kommunikationsstil, men siden er det vendt til en mere aggressiv stil, som skal forsvare aktiens værdisættelse i aktiemarkedet, og det er typisk analytikerne, som først opdager udfordringer med udviklingen af nye produkter, skriver dagbladet Børsen.

Hos Bankinvest vil seniorporteføljeforvalter Stefan Ingildsen ikke udtale sig konkret om Ambu, men gerne generelt om kommunikationen mellem ledelsen i børsnoterede virksomheder og omverden.

"Vi forventer, at ledelsen er i stand til at kommunikere et balanceret syn på verden og egen performance. Vi forstår fuldt ud, at man er nødt til en gang imellem at kommunikere noget, der kan være under selskabets egne interne ambitioner for at være på den sikre side. Over det lange løb giver det langt flere point i aktiemarkedet i forhold til en mere aggressiv kommunikationsstil," siger han til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også