Watch Medier

Folk hyres på deltid i restaurationsbranchen trods mangel på arbejdskraft

Restaurationsbranchen erklærer sig i desperat mangel på arbejdskraft. Alligevel er hvert fjerde af de aktuelle jobopslag om stuepiger, tjenere og kokke enten vikar- eller deltidsansættelser.

Foto: HANSEN MICHAEL/IND

Selv om restaurationsbranchen taler om desperat mangel på arbejdskraft, er hver fjerde af de aktuelle jobopslag om stuepiger, tjenere og kokke enten som vikar eller deltidsansat. Det skriver Fagbladet 3F.

En opgørelse, som fagbladet har lavet, viser, at 24 pct. af de opslåede stillinger på området er enten tidsbegrænsede, vikarjob eller deltidsansættelser.

Oven i den pulje kommer de mange stillinger, som ifølge Fagbladet 3F bliver besat via mundtlig rekruttering eller via vikarbureauer.

I alt arbejder 63 pct. af de ansatte i hotel- og restaurationsbranchen ifølge tal fra Danmarks Statistik i deltidsjob, skriver fagbladet. Noget, forbundsformand i 3F Per Christensen betegner som en kedelig udvikling.

"Der er alt for mange småjob og ansættelser på kanten i hotel- og restaurationsbranchen. Med lidt planlægning og god vilje behøver det ikke være sådan. Vi vil ikke acceptere et arbejdsmarked, hvor antallet af fuldtidsjob bliver færre. Det handler om at skabe job, man kan leve af," siger han til fagbladet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs