Svensk finanstilsyn undersøger EQT for brud på børsregler

Sveriges pendant til Finanstilsynet, Finansinspektionen, åbner nu en undersøgelse af den svenske kapitalfond EQT på grund af mistanke om overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen, da selskabets partnere ændrede på en aktie-lock-up-aftale og solgte aktier for over 23 mia. svenske kroner
Finansinspektionen kigger nærmere på forholdene omkring EQT-partnernes ændring af deres oprindelige aktie-lock-up-aftale. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/
Finansinspektionen kigger nærmere på forholdene omkring EQT-partnernes ændring af deres oprindelige aktie-lock-up-aftale. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/

Det svenske finanstilsyn har nu indledt en undersøgelse af, om den kapitalfonden EQT har overtrådt markedsmisbrugsforordningen for det svenske aktiemarked.

Det skriver det svenske tilsyn Finansinspektionen.

Den 14. september bad tilsynet EQT om at forklare, hvad der lå til grund for, at kapitalfonden udskød offentliggørelsen af insiderinformation, som selskabet meddelte til tilsynet den 7. september.

På baggrund af en analyse af svaret fra EQT vil Finansinspektionen nu undersøge, om EQT har overtrådt reglerne om markedsmisbrug.

Ændring af lock-up aftale

Baggrunden for tilsynets interesse i EQT, er, at kapitalfonden den 7. september meddelte ændringer i partnernes såkaldte lock-up aftale, der begrænser partnernes mulighed for at sælge ud af deres aktier i EQT. Samtidig modtog tilsynet en rapport om "udskudt offentliggørelse" af intern viden.

I kølvandet på EQT's rapport til tilsynet blev kapitalfonden bedt om at dokumentere og begrunde sin beslutning samt redegøre de forhold, der lå til grund for den udsatte offentliggørelse.

Partnere i EQT solgte den 7.-8. september ud af deres aktiebeholdninger for over 23 mia. svenske kroner og udløste dermed et udmiddelbart fald i aktiekursen på knap fem pct.

EQT-aktien ramt af stort insidersalg på 23,3 mia. svenske kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også