Watch Medier

Medie: Topchefens ledelsesstil skaber uro i Vestas

Topchefen i Vestas, Henrik Andersen, kritiseres for bl.a. at blande sig for meget i detaljestyringen af selskabet og være dårlig til at håndtere kritik, skriver mediet Inside Business.

Henrik Andersen, der kom til Vestas fra Hempel, ses ttil højre i billedet. | Foto: vestas

Ledelsesstilen hos den øverste chef i Vestas, Henrik Andersen, får kritik i en ny artikel i mediet Inside Business.

Mediet parafraserer fra en række medarbejderundersøgelser blandt mølleproducentens ledere, der blev foretaget i forsommeren. Derudover er der talt uden for citat med en række tidligere ledende medarbejdere. Her kritiseres topchefen for, at han i for høj grad detailstyrer, ikke er god til at håndtere kritiske spørgsmål og ikke altid respekterer, at mere erfarne medarbejder kan have mere viden på deres særlige områder end topchefen selv.

I en skriftlig kommentar til Inside Business opridser kommunikationsdirektør Morten Dyrholm de strategiske forandringer siden Henrik Andersens tiltræden. Heriblandt reintegrationen af havvindforretningen i Vestas, etableringen af udvikling som selvstændigt forretningsområde og interne programmer for at styrke ledelse, talentudvikling og kulturen hos mølleproducenten.

"Med ændringernes karakter in mente er det helt forventeligt og naturligt, at der vil være diskussioner omkring strategi og større organisatoriske beslutninger i Vestas," skriver han til mediet.

Siden Henrik Andersen tiltrådte som adm. direktør i august 2019 fra en topchefpost hos Hempel, er der sket markant udskiftning i Vestas' øverste ledelse. Blandt andet er der skiftet ud på mere end halvdelen af posterne i direktionen, hvor fem ud af otte direktører er nye.

Vestas sætter tidligere Ørsted-direktør i spidsen for havvind

Vestas skifter ud i ledelsen

Nestor er fortid i Vestas' direktion

Vestas mister mangeårigt direktionsmedlem

Vestas tager nyt skridt ud i det ukendte

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs