Watch Medier

Lundbeck løber med vigtig sejr i amerikansk patentsag

Et juridisk sammenstød over patenterne på depressionsmidlet Trintellix er indtil videre faldet ud til det danske medicinalselskab Lundbeck og partneren Takedas fordel. En amerikansk domstol har således valgt at opretholde patentbeskyttelsen på den aktive ingrediens i midlet.

Lundbeck har vundet en patentsag i USA. | Foto: Jens Dresling

Lundbecks forsøg på at holde producenter af generisk medicin for døren er i første omgang lykkedes, efter at det danske medicinalselskab og den japanske partnerTakeda har sejret i en juridisk tvist i USA.

Sagen angår patenter på depressionsmidlet Trintellix, i EU kendt som Brintellix. Lundbeck og Takeda har lagt sag an mod seks selskaber, efter at disse havde søgt om godkendelse af deres kopiversioner af depressionsmidlet Trintellix, som er et af Lundbeck absolut vigtigste produkter. Der er tale om de seks virksomheder Alembic, Lupin, Macleouds, Sandoz, Sigmapharm og Zydus.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Lækket udspil: EU vil på få år fordoble antallet af varmepumper

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen for at blive uafhængig af russisk olie og gas lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge kravene til energieffektivisering. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

NKT hedger sig ud af forsyningsproblemer

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs