Volvo Cars bekræfter – vil på børsen i Stockholm

Den svenske personbilproducent Volvo Cars skal børsnoteres. Den forventede markedsværdi af det i dag kinesisk-ejede selskab er højere end Renaults, skriver Wall Street Journal.
Volvo Cars er på vej mod en børsnotering. | Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
Volvo Cars er på vej mod en børsnotering. | Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den svenske producent af personbiler Volvo Cars bekræfter mandag, at selskabet planlægger en notering på børsen i Stockholm.

Det skriver Bloomberg News.

Meldingen kommer, efter at Wall Street Journal mandag skrev, at en notering nærmer sig. Ifølge finansavisen ventes Volvo at kunne få en markedsværdi på op mod 25 mia. dollar.

Børsnoteringen vil markere en historisk kovending i bilindustrien. Amerikanske Ford Motor Co. solgte i 2010 efter finanskrisen Volvo Cars for blot 1,8 mia. dollar til det kinesiske selskab Geely.

I første halvår 2021 rapporterede Volvo en stigning i salget på 41 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, skriver avisen.

Ved en værdiansættelse på 25 mia. dollar vil Volvo være større end den franske bilproducent Renault, der har en markedsværdi på 10 mia. dollar. Til trods for at Volvo, ifølge Wall Street Journal, blot sælger en brøkdel af de biler Renault gør.

En børsnotering vil give investorerne en konkurrent at satse på i udrulningen af elbiler. Volvo var den første konventionelle bilproducent, der begyndte at udfase forbrændingsmotorer og stoppede produktion af biler, der udelukkende drives af fossile brændstoffer i 2019, skriver avisen.

"Volvo Cars er særligt godt positioneret til at levere fortsat vækst og udnytte det fulde potentiale ved elektrificering og levering af sikre autonome kørefunktioner," sagde Eric Li, der er formand for Geely Holding, i maj.

Det er ifølge avisen ikke klart, hvor stor en andel Geely planlægger at sælge. Dog har den kinesiske ejer tidligere angivet, at Geely sandsynligvis vil forblive storaktionær.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også