Aqua d'Or-skaber går konkurs med sit nye juiceselskab

Efter flere års underskud er iværksætteren Allan Feldts drikkevarefirma Seimei taget under konkursbehandling. Medvirkende til konkursen er en tabt kontrakt med Salling Group. For år tilbage skabte og solgte Allan Feldt drikkevarebrandet Aqua d'Or.
Allan Feldts juiceselskab Seimei er taget under konkursbehandling. | Foto: Lars Krabbe/ERH
Allan Feldts juiceselskab Seimei er taget under konkursbehandling. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Det, der i sidste uge blev beskrevet som, at Allan Feldt og juice- og sodavandsproduktet Wish by Seimei holdt i med næb og klør, er nu afløst af en situation, hvor virksomheden er taget under konkursbehandling.

Det skriver Finans med henvisning til en meddelelse fra Statstidende fredag om, at Seimei er taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Nykøbing Falster.

Allan Feldt var manden, der skabte drikkevarebrandet Aqua d'Or, som han siden solgte til den multinationale fødevaregigant Danone.

Medvirkende årsag til konkursen i Seimei var ifølge kurator advokat Nicolai Dyhr fra Horten, at Seimei for nylig mistede Salling Group som kunde, og at der derefter ikke var likviditet til mere.

Til Finans siger advokaten, at de 12 ansatte er suspenderede, mens konkursboet indeholdende en 50 mio. kr. dyr fabrik på Lolland, varelager og ordrebøger skal forsøges afhændet.

I en udtalelse til Finans siger Allan Feldt selv:

"Der er flere interesserede købere til virksomheden, og flere har også allerede været forbi at se på den. Så det er jeg meget glad for, men de kan jo også gøre deres livs handel. Jeg deltager også gerne i den videre rejse med virksomheden. Jeg håber derfor, at et salg kan gennemføres allerede i næste uge, så vores kunderelationer og dermed arbejdspladser kan bevares."

FødevareWatch har været i kontakt med Allan Feldt, der ikke ønsker at uddybe yderligere på nuværende tidspunkt, men allerede i sidste uge udtrykte han sin bekymring:

Underskud efter underskud

Wish by Seimei-selskabet, der blev etableret af Allan Feldt selv, efter at han i 2006 solgte Aqua d'Or til Danone for et stort millionbeløb, har ikke haft den nemmeste start på tilværelsen.

Underskud efter underskud har præget årsregnskaberne, alt imens man har investeret i ny fabrik og forsøgt at få gjort det til en rentabel forretning at lave frisk juice i et lidt andet prisleje end de traditionelle kartoner fra detailhandlen.

Siden 2012 har selskabet Seimei endnu ikke formået at levere en sort bundlinje. og i de seneste fem er underskuddene samlet løbet op i mere end 60 mio. kr.

I 2020 endte nettoresultatet med et minus på 9,6 mio. kr. mod minus 11,1 mio. kr. i 2019. Det største underskud var i 2017, da man landede på minus 16,7 mio. kr. i 2020 lå egenkapitalen på 5,1 mio. kr., som var faldet fra 17 mio. kr. i 2019.

Bekymrede miner i sidste uge

Kort før beskeden om konkursen udtrykte Allan Feldt så sent som i sidste uge, at han var bekymret for sit hjertebarns fremtid.

"Vi lever i et marked, hvor prisen oftere er vigtigere end kvaliteten. Vi er kendt som et discountland. Der må jeg erkende, at det er svært for sådan nogle som os at være," sagde han til FødevareWatch i slutningen af september.

Videre sagde han, at han ikke pegede fingre ad andre end sig selv, og at han var i tvivl om, hvorvidt eventyret startede for tidligt.

"Jeg kan sige, at jeg ikke har været dygtig nok. Det er sådan det er. Det er mit ansvar at sælge vores varer, og jeg har ikke solgt vores værdier godt nok. Så det er min fejl, at vi ikke har fået den succes, som jeg synes, at vi burde have," sagde han og fortsatte:

"Det er en seriøs frygt for os, at vi vælger at lukke helt ned eller blot lukker ned for visse varegrupper, hvis det fortsætter på den måde, som det gør lige nu."

Bag Seimei Aps står Allan Feldts holdingselskab Feldt Holding ApS, der ejer mellem 66-89 pct. af Seimei. De resterende procenter ejes af SPG International ApS, der er ejet af Susanne Høegh Gjørup, og som har en egenkapital på 197,2 mia. kr.

Feldt Holding ApS havde i 2015 en egenkapital på 72,7 mio. kr. Den er siden skrumpet ind til 12,2 mio. kr. i 2020.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også