Netcompany-chef efter opkøb: Synergier skal findes i nye markeder - ikke fyringer

Netcompanys opkøb af Intrasoft International skal sikre selskabets vækst og udvidelse i EU, men vil ikke føre til et særligt antal fyringer i det opkøbte selskab.
Topchef i Netcompany André Rogaczewski. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Topchef i Netcompany André Rogaczewski. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Af MarketWire

Ideen i opkøbet af Intrasoft International skal ikke findes i kontorlukninger eller fyringer, men i større adgang til markederne, vækst og nye it-løsninger.

Det siger topchef i Netcompany, André Rogaczewski, til MarketWire.

Det danske selskabs opkøb af Intrasoft International for 235 mio. euro skal give bedre adgang til de europæiske markeder. Men de eksisterende aftaler og løsninger, som det opkøbte selskab har, er der imidlertid ingen grund til at ændre ved, siger topchefen.

"Vi skal ikke i gang med at lave en kulturforandring og en merger - vi kommer til at operere med det som et "stand-alone" - den lave platform til os, som vi så bruger, når vi skal lave nye projekter og sælge dem."

"Det er det, der er intentionen med opkøbet," forklarer André Rogaczewski.

Intrasoft er særligt etableret i Grækenland og Bruxelles, Belgien, og der er altså ingen grund til at rykke medarbejdere dertil, fremgår det.

På samme måde er der heller ikke udsigt til fyringer, der højst ventes at blive i "kommastørrelse".

"Synergieffekterne ligger meget lidt i overlappende funktioner. Det kan være, der er nogle få, men det bliver i kommastørrelsen. Det, der er hele synergien i den her historie, er adgangen til markederne, til vækst og til løsninger, som vi nu kan promovere," siger topchefen til MarketWire.

"Der er ikke de store synergier i at lukke ned eller fyre medarbejdere."

Intrasoft beskæftiger ved opkøbet over 2800 medarbejdere i 13 lande, hvor Netcompany beskæftiger over 3200 i seks lande.

Betydelige Forskelle

Alligevel er der en betydelig forskel i regnskabstallene, hvor omsætningen og driftsoverskuddet i Intrasoft blegner i forhold til Netcompanys.

Det skal der imidlertid ikke lægges for meget i, forklarer topchefen, da Intrasoft er en leverandør af platforme og løsninger, der trods vækst siden selskabets stiftelse i 1996 ikke er nået op på Netcompanys niveau.

Sådan vil det også foregå i den kommende selskabskonstellation, som der i fællesskab kan bygges oven på.

Hvor eksisterende platforme og projekter vil blive kørt som hidtil, kommer nye fælles projekter til at blive efter Netcompanys "forskrifter".

"Vi har ingen intentioner om, at alt det der findes, som nu er blevet brugt til at bygge de her platforme, skal laves om."

Opkøbet skal sikre større adgang til det europæiske marked. Fokus bliver da også i Europa, forklarer André Rogaczewski.

"Der, hvor energien bliver lagt nu, er inden for EU med udgangspunkt i Bruxelles, hvor vi har rigtig mange gode referencer og folk siddende, og udgangspunkt i Grækenland, hvor vi også har nogle udviklere siddende."

Derudover har Netcompany også aktiviteter i blandt andet Danmark, Polen og England, hvor der skal leveres så "mange løsninger som overhovedet muligt".

Opkøbet blev fredag taget godt imod af investorerne, der efter 45 minutters handel havde sendt aktien op med 4,2 pct. på børsen i København.

Netcompany køber græske Intrasoft International

Netcompany dykker – markedet kan være bekymret for størrelse på handel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også