Watch Medier

Novo Nordisk vil bruge flere penge på opkøb og ekstern innovation

De senere års succes med glp-1 molekylet får Novo Nordisk til øge fokus på flere opkøb samt eksterne lægemidler og selskaber, der kan berige medicinalvirksomheden.

"Når vi ser fremad, vil vi udvide vores fokus, både på teknologier og biologier. Vi vil lave flere aftaler, der skal komplementere vores interne forskning og udviklingsaktiver," siger Lars Fruergaard Jørgensen i et interview med Endpoints News. | Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisks succeslægemiddel glp-1 skaber nye muligheder for den danske medicinalkæmpe, som efter eget udsagn ikke længere kan klare sig med egen avl.

Det skriver Børsen.

I et interview med mediet Endpoints News fortæller topchef Lars Fruergaard Jørgensen, at Novo Nordisks investeringer fortsætter det kommende år.

"Vi vil bruge vores balance mere i fremtiden. De 12-13 pct. forsknings- og udviklingsomkostninger (ud af salget, red.) lander i resultatopgørelsen, og vi vil i stigende omfang lægge indlicenserede eller købte aktiver på vores balance," siger han i interviewet.

Lars Fruergaard Jørgensen tilføjer, at fokusset er både på teknologier og biologier samt på at lave flere aftaler, der skal komplementere virksomhedens interne forskning og udviklingsaktiver for at kunne levere flere gennembrud på markedet.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs