Oliepriser på vej mod første ugentlige fald i ti uger

Oliepriserne står for første gang i månedsvis til et lille fald på en pct. i denne uge. Det høje prisniveau ser dog ud til at fortsætte, mener analytiker.
Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger
AF MARKETWIRE

Et lille prisfald på olie i denne uge, hænger sammen med at olielagrene i USA steg mere end ventet i forrige uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster således fredag morgen 84,51 dollar mod 84,08 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,83 dollar mod 82,36 dollar torsdag eftermiddag.

Ved de priser står de til et ugentligt fald på 1 pct., og markedsanalytikere forventer også, at de seneste mange ugers prisstigninger er tæt på at nå sin ende.

"Prisstigningerne er formentlig tæt på at være ovre, men det høje prisniveau vil fortsætte," udtaler en analytiker på vegne af Fitch Solutions.

Det lille prisfald i løbet af ugen, hænger sammen med at olielagrene i USA steg mere end ventet i forrige uge.

Hvad angår oliemarkedets nære fremtid, ser mange med spænding mod det kommende møde hos Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede (Opec+), der holdes den 4. november.

De fleste analytikere forventer, at landene holder sig til deres planer om at udvide olieudvindingen med 400.000 tønder om dagen frem mod april 2022, men det forventes også, at den øgede olieudvinding vil ske langsomt. Samtidig lufter Saudi-Arabien bekymringer da udviklingen i efterspørgslen er usikker. De frygter at løbe ind i store stigninger i olielagrene, der vil sænke priserne, hvis de ikke kontrollerer udbuddet.

Equinor lader olien ligge for at sælge gas

Oliefirmaer i USA beskyldes for bedrag i årtier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også