Netcompany: Virksomhederne er i gang med hidtil uset digitalisering

Det går stærkt med digitaliseringen af det private erhvervsliv, og mange virksomheder har slået store brød op, forklarer Netcompanys topchef, André Rogaczewski.
"Det der med at smække noget maling eller makeup på et gammelt system. Those days are so much over," siger André Rogaczewski. | Foto: Casper Dalhoff/ERH
"Det der med at smække noget maling eller makeup på et gammelt system. Those days are so much over," siger André Rogaczewski. | Foto: Casper Dalhoff/ERH
MarketWire

De private virksomheder er i gang med en digitalisering, der ikke er set tidligere.

Det fortæller Netcompanys administrerende direktør, André Rogaczewski, til MarketWire efter regnskabet for tredje kvartal 2021.

Der er ifølge topchefen flere og flere store enterprise-virksomheder, der er i gang med at skifte hele deres kerne ud.

"Det der med at smække noget maling eller makeup på et gammelt system. Those days are so much over," udtaler Netcompanys førstemand.

Han forklarer, at en potentiel kunde for eksempel kan komme og spørge om et system, hvor produkter og services samt digitale ægteskaber og skilsmisser skal kunne laves på en måned.

"Så spørger de: hvordan gør vi det? Så siger jeg: det kan I ikke. Det gamle system, I har liggende, hvor man ikke engang kan pille, det dur ikke," siger André Rogaczewski, der pointerer, at så skiftes der system.

Den slags projekter elsker Netcompanys topchef at kaste sig ud i. Det kan være inden for sektorer som transport, energi eller finans.

"Den slags projekter er absolut forretningskritiske for den pågældende virksomhed. Det er også langsigtede projekter, som skaber en platform hos os, forklarer topchefen, der ser Netcompany som en platform snarere end et it-konsulenthus.

Netcompany går ud sammen med en virksomhed og bygger en it-platform, som hele tiden kan levere nye leverancer til den pågældende forretning.

"Kunderne kan stå på en digital platform sammen med Netcompany, og så kan de gøre rigtigt mange ting, de ikke kunne før," siger chefen.

Højere vækst i privatsegmentet er en del af strategien

Væksten i det offentlige segment var ifølge topchefen på 6 pct. i kvartalet, mens den var på 30 pct. i det private segment.

Den offentlige portefølje fylder, det den skal, forklarer André Rogaczewski, der henviser til udsvingene i de vundne projekter.

"Nogle gange vinder vi store private projekter, og andre gange vinder vi store offentlige projekter, siger topchefen, der er ligeglad med om det er en privat eller offentlig kunde, så længe det er et komplekst, langsigtet samarbejde."

Lige nu fylder det offentlige segment 60 pct., mens det private segment fylder 40 pct.

"Hvis vi skal holde vores 50/50, som vi historisk altid har haft. Så skal der faktisk hældes endnu mere på af det private, før den er der," udtaler topchefen.

Rogaczewski har appetit på flere opkøb: De næste tre-fem år er det europæiske vindue åbent

Netcompany indleder tilbagekøb af egne aktier

Netcompany henter vækst - og 558 nye ansatte 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også