Medie: Jyske Bank klager over Nykredits realkreditaftale

Jyske Bank har henvendt sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Der er angiveligt tale om en klage over Nykredits Totalkredit-aftale, som ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam tidligere har kritiseret.
Anders Dam har tidligere kritiseret Totalkredits aftale med en stribe partnerbanker. | Foto: Casper Dalhoff/ERH
Anders Dam har tidligere kritiseret Totalkredits aftale med en stribe partnerbanker. | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Jyske Bank har rettet henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for angiveligt at få styrelsen til at se på Nykredits omdiskuterede Totalkredit-aftale, skriver InsideBusiness, som har set klagen fra juli.

Jyske Bank bekræfter kun at have afleveret en henvendelse til styrelsen, mens Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kun vil bekræfte at have modtaget en klage.

"Det er korrekt, at vi har modtaget en klage. Hvorvidt vi har åbnet en konkurrencesag på baggrund af klagen oplyser vi som udgangspunkt ikke noget om. Vi fortæller først om vores sager, når der er truffet en afgørelse. Dermed ikke sagt, om vi har en sag eller ej," lyder det i et svar fra Styrelsen.

Bagude på point fra start

I forbindelse med den pågående salgsproces af Handelsbankens danske forretning, har Anders Dam for nylig udtalt til blandt andet FinansWatch, at Jyske Bank vil være bagud på point fra start på grund af de konkurrencebarrierer, der er i datacentralen BEC og i Totalkredit-samarbejdet.

Anders Dam mener derfor, at konkurrencemyndighederne må slå til, fordi bankerne i Totalkredit-samarbejdet har en fordel frem for andre banker.

"Derfor tror vi med stigende sandsynlighed, at konkurrencemyndighederne for at godkende et sådan salg vil kræve en opblødning i nævnte barrierer for at tillade en fusion i den nævnte kreds. Det er kun en tro, jeg har," sagde han i sidste uge til FinansWatch.

Han fremhævede i den forbindelse, at en væsentlig del af Handelsbankens lån ikke er fundet i Totalkredit i dag, men ville blive det efterfølgende, hvis det ender med at blvie en Totalkredit-banker, der køber Handelsbanken.

"Det ville derfor bringe samarbejdets – og dermed Nykredits - samlede markedsandel op på omkring 50 pct. Det er en dominerende stilling, og det plejer konkurrencemyndighederne at kigge på med kritiske øjne," udtalte Anders Dam.

Jyske Bank vil sælge boliglån til Totalkredit-bankerne

Anders Dam sætter sin lid til konkurrencemyndighederne i kampen om Handelsbanken

En usædvanlig lækkerbisken kan blive til en kamp mellem Jyske Bank og Nykredit 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også