Tryg på vej med ny strategi: Satser stort på forebyggelse

Forsikringsselskabet Tryg vil sætte ekstra fokus på at forebygge skader over det næste par år.
Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør i Tryg. | Foto: PR/Tryg
Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør i Tryg. | Foto: PR/Tryg
AF MARKETWIRE

Skadeforebyggelse kommer til at spille en helt central rolle i forsikringskoncernen Trygs strategi for de kommende tre år.

I forvejen har forebyggelse i flere år været højt på agendaen hos de store danske forsikringsselskaber, og hos Tryg har det i de seneste tre år udmøntet sig i lanceringen af 20 nye produkter, der skal medvirke til at hindre eller begrænse skader.

Men nu skal der skrues yderligere op for ambitionsniveauet i den nye treårige strategiperiode, som direktionen præsenterer den 16. november på Trygs kapitalmarkedsdag i London.

Udover at skabe tryghed for kunderne skal forebyggelsestiltag være med til at løfte præmieindtægterne hos Danmarks største forsikringsselskab.

Forebyggelse i alle nye produkter

De næste tre år er målet nemlig, at hver fjerde toplinjekrone inden for nye produkter og services komme fra forebyggelsestiltag. Og alle nye produkter skal indeholde forebyggelse.

Den teknologisk udvikling baner vejen for nogle af de nye muligheder for Tryg, herunder såkaldte IoT-devises - altså intelligente sensorer - som i fremtiden ventes at vinde stor udbredelse i folks hjem.

"Den viden, som IoT-sensorerne kommer til at levere, vil give os masser af nye udviklingsmuligheder inden for nye forebyggelsesservices, som vi kommer til at kunne tilbyde vores kunder," siger Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør i Tryg, til MarketWire.

De intelligente sensorer kan gøre folk klogere på alt lige fra, hvad der mangler i køleskabet til vores helbred. En sensor i en trøje kan for eksempel monitorere personers hjertefunktion og dermed redde liv.

Eller der kan være tale om "intelligente" strømper med indbyggede sensorer, der kan advare om væskeophobninger i ben, som sender beskeden direkte til lægen – og dermed også kan være med til at forebygge hjertesygdomme eller for eksempel svangerskabsforgiftninger hos gravide.

Det er særligt inden for fire temaer, selskabet vil have sit udviklingsfokus, når det kommer til forebyggelse. Nemlig inden for Fremtidens Hjem og Virksomhed, sundhed, transport og forebyggelse af cyberkriminalitet.

"Vi har udvalgt områderne efter, hvor danskerne enten oplever mange skader, eller hvor utrygheden er størst. Vi vil have de tryggeste kunder i Norden med færrest skader," forklarer Johan Kirstein Brammer.

Nye tiltag positivt modtaget

Tryg satte for alvor fokus på forebyggelse for fire år siden, hvor selskabet var det første til at inkorporere forebyggelsesservices i sine forsikringsprodukter. Siden er det blevet til tyve produkter, og i perioden er bemandingen på området øget fra blot fire til nu omkring 30 ansatte, der arbejder med forebyggelse på tværs af koncernen.

"Vi syntes, det var uambitiøst først at hjælpe vores kunder, når skaden var sket, som man traditionelt set har gjort i forsikringsbranchen. Derfor besluttede vi os for at ændre vores mindset fra at være en passiv tryghedsleverandør til at blive en aktiv tryghedsskaber i vores kunders liv og i samfundet," siger Johan Kirstein Brammer.

Ifølge koncerndirektøren har kunderne taget rigtig godt imod de nye forebyggelsestiltag, som Tryg har lanceret de seneste tre år. Selskabet tilbyder blandt andet tre forskellige alarmløsninger til at detektere tyveri eller brand som en integreret del af indboforsikringen.

I dag har over 100.000 af Trygs kunder en alarmløsning med i deres forsikring. Et andet eksempel er en rottespærre, som Tryg tilbyder som en del af sit husprodukt, hvilket mere end hver anden kunde har taget imod.

"75 pct. af vores kunder fortæller, at de føler sig mere trygge efter at have fået installeret rottespærreren, og vi kan se, at vores forebyggelsestiltag generelt bidrager til at øge loyaliteten i vores kundefornyelsestal," siger Johan Kirstein Brammer.

Nye tiltag på rejse- og indboforsikringen

De seneste skud på stammen har blandt andet været en ny rejseforsikring, der indeholder frit valg af vaccine. Og en ny indboforsikring, der gennem en række cykelfordele, har til formål at minimere de 40.000 årlige cykeltyverier i landet.

Kunderne kan for eksempel vælge mellem flere forskellige cykelalarmer, herunder også en GPS-tracker, så man kan genfinde sin stjålne cykel. På sundhedsområdet er Tryg lige nu i gang med at teste, hvordan det kan bidrage til at forebygge rygskader på arbejdspladsen. Det sker i samarbejde med ISS, hvor deres medarbejdere bærer en intelligent vest, der måler bevægelser og muskelbelastninger i ryggen.

"Det er en super spændende rejse, vi er på – og vi har masser af nye tiltag i pipelinen de kommende tre år. Dem glæder vi os til at løfte sløret for så snart, de er klar til at komme på markedet," siger Johan Kirstein Brammer.

Tryg indgår nyt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse 

Sygeforsikring Danmark har finanssektorens bedste image  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også