Watch Medier

Stigende smitte får arbejdspladser til at overveje julefrokosten

Mens nogle firmaer overvejer julefrokosten på grund af corona, har andre allerede aflyst, selv om der ikke er krav om det.

Julefrokosterne er i fare på arbejdspladserne. | Foto: Daniel Hjorth/Politiken/Ritzau Scanpix

Tusindvis af danske arbejdspladser har de næste uger planer om at invitere de ansatte til årets julefrokost. Men den seneste tids stigende smitte med coronavirus får flere til at overveje julefrokosten, og om den skal udsættes eller aflyses.

I Dansk Industri, der har mere end 18.700 medlemsvirksomheder, hører man om to typer af bekymring. Det fortæller vicedirektør Henriette Søltoft.

"Dels hører vi om de virksomheder, der har overvejelser om, hvorvidt de skal gennemføre julefrokosten set i lyset af den stigende smitte, der er. Dels er der bekymring i hele den del af erhvervslivet, der har været sindssygt hårdt ramt under corona på grund af nedlukning, og som stadig har et kæmpe omsætningstab, der over tid skal indhentes. Det er eksempelvis de virksomheder, der leverer ind til julefrokosterne," siger vicedirektøren.

I SMVdanmark, der organiserer små 18.000 små og mellemstore virksomheder, oplever man allerede en markant stigning i antallet af aflysninger blandt de virksomheder, som leverer til julefrokoster.

"Kunderne aflyser af frygt for smitte, så det er jo deres eget valg. Men de gør det, fordi myndigheder og politikere har opgraderet corona til en samfundskritisk sygdom, og derfor bliver folk bekymrede," siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

Han mener, at det på grund af situationen er blevet tid til at genindføre en eller anden form for kompensation til de virksomheder, der rammes.

Tager selv beslutningen

I øjeblikket er der ingen restriktioner, som forbyder virksomheder at invitere de ansatte til julefrokost.

Ikke desto mindre er der allerede flere virksomheder, der har valgt at aflyse julefrokosten. Det drejer sig ifølge DR om eksempelvis Danske Fragtmænd, Danfoss og DR selv.

Ifølge Fagbladet 3F følger en række andre virksomheder situationen tæt og har taget beslutning om særlige forholdsregler.  Blandt andet Salling Group planlægger at afholde julefrokoster som normalt, men med krav om coronapas.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at den i øjeblikket ikke har specifikke anbefalinger vedrørende julefrokoster.

Styrelsen har dog en række smitteforebyggende råd, som den opfodrer alle til at benytte sig af.

Et af de generelle råd er at blive vaccineret, og et andet er at blive hjemme og blive testet, hvis man oplever symptomer på corona.

Mere fra Watch Medier

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs