Usædvanligt hop: Arlas mælkepris stiger markant

Arlas mælkepris til leverandørerne vil for årets sidste måned komme det tætteste på 3 kr., den har været i flere år.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Med et hop på hele 3 eurocent svarende til godt 22 øre per kilo vil den konventionelle mælkepris til Arlas danske andelshavere lyde på 299 øre per kilo i julemåneden.

En usædvanligt stor stigning for mejerikoncernen, der ellers har for vane at komme med stigninger på 1 eurocent (7,45 øre per kilo) ad gangen.

Det store hop i betalingen til leverandørerne er ikke nødvendigvis et chok for alle andelshavere. Allerede tirsdag kunne en del mælkeproducenter melde på Facebook, at de på Arla Farmers havde set noteringen for december poppe op. Dette dokumenterede de glade med screenshots og fotos - før de meldte, at opdateringen var forsvundet igen.

Adm. direktør Peder Tuborgh varslede også den kommende prisstigning tidligere i november, da han over for AgriWatch lovede, at der ville komme mere på mælkeprisen, uden at han dog satte nøjagtigt tal på.

Traditionelt set er december en af Arlas gode indtjeningsmåneder, fordi måneden er præget af juleretter og bagværk med smør og fløde som centrale ingredienser. Samtidig er det den sidste måned af regnskabsåret, og Arla afbalancerer her ofte sin indtjening og mælkepris, så mejerikoncernen rammer den ønskede resultatandel på bundlinjen.

Når det nye år starter, sker der derimod ofte en sænkning af mælkeprisen igen. Det nye niveau på 299 øre per kilo lover dog godt for, at mælkeproducenterne ikke skal starte 2022 lige så lavt som 2021.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også