Watch Medier

Efter afsløring af sort olie i grønne fonde slår tilsynet fast: Bæredygtige fonde skal investere bæredygtigt

Bæredygtige fonde skal investere bæredygtigt, og det gælder i lige så høj grad for passive fonde som for aktive, slår Finanstilsynet nu fast.

Danske Banks mest grønne investeringsprodukt indeholder blandt andet olieselskaber. | Foto: RICK WILKING/REUTERS / X00301

Mørkegrønne investeringsfonde er bæredygtige, og det skal investeringerne også være. Selvom fonden investerer passivt, kan udbyderen ikke gemme sig bag et benchmark og kalde alting grønt. Det slår Finanstilsynet nu fast over for FinansWatch.

Hvis der er olieselskaber i porteføljen, skal forvalteren kunne redegøre for, at de ikke skader miljøet, og hvis fonden er baseret på ganske almindelige aktier, skal forvalteren kunne forklare, hvordan investeringerne fremmer fondens bæredygtige mål.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs