Watch Medier

Fagforening forsvarer kritiseret SAS-overenskomst: "Vi har været med til at trække arbejdspladser til Skandinavien"

Kritikken er haglet ned over SAS, efter selskabet har indgået en overenskomstaftale med Flyvebranchens Personale Union (FPU) for datterselskabet SAS Connect med markante omkostningsbesparelser til følge. Hos FPU mener man imidlertid, at aftalen er god, fortæller formand.

Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union (FPU), slår på, at man har været med til at sikre arbejdspladser i Skandinavien. | Foto: PR/FPU

Krads kritik fra fagforeninger og politikere, en demonstration med hundredvis af SAS-ansatte og et åbent brev til tre topministre.

Sådan har reaktionerne været den seneste tid som følge af SAS' overenskomstaftale med Flyvebranchens Personale Union (FPU) for datterselskabet SAS Connect, der tidligere er gået under navnet SAIL. Et selskab, som tidligere har haft base i Irland, men som flytter til Skandinavien med baser i København, Stockholm og Oslo.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs