Watch Medier

SAS-boss afviser ny "stor big-bang plan"

Iagttagere havde efterlyst en ny, større strategi fra SAS i forbindelse med tirsdagens regnskab. Den kom ikke, og det er der heller ikke udsigt til, siger flyselskabets topchef.

Foto: Larry Macdougal/AP/Ritzau Scanpix

Glem tanken om en ny stor strategiplan hos SAS. Sådan lyder det til Finans fra selskabets topchef, Anko van der Werff, i forbindelse med tirsdagens regnskab fra flyselskabet.

Inden regnskabet havde Sydbanks aktieanalysechef og luftfartsanalytiker, Jacob Pedersen, efterlyst en "strategi eller en tydelig plan, der skal vise vejen ud af krisen" og med konkrete målsætninger.

Den kom ikke, og det er der altså heller ikke udsigt til, udtaler Anko van der Werff:

"Lad mig understrege, at vi ikke sidder på hænderne. Vi er allerede i gang med at forandre og tranformere SAS i et højt tempo, og det vil vi fortsætte med. Det er ikke på dagsordenen at komme med en stor big-bang plan."

SAS tabte samlet 4,8 mia. kr., i det skæve regnskabsår 2020/2021. Selskabets arbejde for at blive lønsomt handler primært om at sænke omkostningerne .

SAS om nuværende kapitalsituation: "Det giver os arbejdsro"

Fortsatte coronaudfordringer giver SAS helårsunderskud på 4,8 milliarder 

SAS-chef spekulerer "slet ikke" i negativt udfald på sparesamtaler med fagforeninger

SAS hedger fortsat ikke brændstof 

SAS-topchef om fjerde kvartal: Uden restriktioner kommer efterspørgslen tilbage 

 

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs