Watch Medier

Nyt opkøb hos A.P. Møller Holding handler i høj grad om infrastruktur

A.P. Møller Holdings køb af laboratorie- og diagnostikkoncernen Unilabs handler mere om infrastruktur end om et ryk ind på life science-området, fortæller selskabets investeringsdirektør, Jan T. Nielsen.

Jan Nielsen er investeringsdirektør i A.P. Møller Holding | Foto: A.P. Møller Holding / PR

Life science-branchen bør ikke sætte næsen op efter, at en ny stor pengetank nu har meldt sin ankomst, efter A.P. Møller Holding fredag kunne løfte sløret for selskabets største handel nogensinde i form af købet af laboratorie- og diagnostikkoncernen Unilabs.

For ifølge holdingselskabets investeringsdirektør, Jan T. Nielsen, er det mere infrastrukturdelen i Unilabs, der har tiltrukket interesse, end selve life science-området.

Over for MedWatch afviser han derfor også, at Unilabs-handlen skal ses om et tegn på, at A.P. Møller Holding nu er klar til at kaste store summer ind i life science-industrien.

"Vi sidder ikke lige nu og arbejder på life science-investeringer, så meget kan jeg godt sige. Det vil være et for langt skridt fra vores kompetencer i dag," siger Jan T. Nielsen.

Store krav til logistik

Det forestående køb af Unilabs, der sælger laboratorieanalyser til både sundhedsvæsnet og farmabranchen, skal derfor ifølge investeringsdirektøren også i højere grad ses som en investering i infrastruktur i sundhedssektoren.

For med mere end 200 laboratorier og 180 radiologienheder på tværs af 15 lande i Europa, herunder også i Danmark, er der tale om en omfattende logistikopgave, der sætter store krav til digital processtyring, påpeger han.

Et område, A.P. Møller Holding som mangeårig medejer af blandt andre A.P. Møller – Mærsk har stort kendskab til.

"En meget stor del af det, der gør Unilabs til, hvad det er, og succesfaktorerne fremover, er i virkeligheden kompetencer, som vi føler, at vi i A.P. Møller Gruppen besidder og har siddet på i flere årtier,” siger Jan T. Nielsen.

Han peger derudover på, købet også tapper ind i en megatrend med flere ældre i de kommende år.

Prisen holdes hemmeligt

Hvor meget A.P. Møller Holding skal betale for købet af Unilabs, der ventes gennemført i løbet af de kommende måneder, såfremt den godkendes af konkurrencemyndighederne, er parterne blevet enige om at holde hemmeligt, fortæller Jan T. Nielsen.

Han afslører dog, at A.P. Møller Holdings interesse har stået på siden foråret, ligesom der er tale om holdingselskabets "største investering indtil videre."

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg beskrev tilbage i september - baseret på anonyme kilder - at Unilabs ejer Apax Partner lurede på et salg, der ville værdiansætte laboratorie- og diagnostikkoncernen til 5 mia. dollar, hvilket svarer til 33 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch)

Mærsk-familiens pengetank køber producent af covid-19-test 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs