Watch Medier

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Fragtkoncernen DSV kommer med grønnere løsninger. | Foto: Ivan Boll

DSV har udrullet et nyt katalog af leveringsløsninger, der skal give selskabets kunder mulighed for at tilkøbe grønnere fragt, skriver Børsen.

Løsningerne indebærer blandt andet tilkøb af hvo-diesel, klimakreditter, der skal kompensere for den CO2, som fragten udleder, optimering af fragtruter til eksempelvis skib frem for fly og endelig rapporter, som viser, hvor meget CO2, der er blevet udledt ved den pågældende levering.

Ifølge Martin Andreasen, der er direktør for samfundsansvar i DSV og tovholder på green logistics-projektet, som det nye tiltag kaldes, har en rundspørge blandt 2000 kunder globalt vist, at de fleste var villige til at betale mere for grønnere transport.

"Hvis du f.eks. kan skifte fra et fly til et skib uden at ødelægge kundens værdikæde, så har du en stor gevinst der, selvom fragten tager længere tid," siger han til Børsen.

DSV har ikke ønsket at oplyse, hvad indtjeningsforventningerne eller omkostningerne til at udvikle de grønnere fragtløsninger er, men ifølge Martin Andreasen er der tale om millioninvesteringer, mens den Hedehusene-baserede koncern har uddannet mere end 500 medarbejdere til at rådgive om green logistics-programmet.

 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs