DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.
Fragtkoncernen DSV kommer med grønnere løsninger. | Foto: Ivan Boll
Fragtkoncernen DSV kommer med grønnere løsninger. | Foto: Ivan Boll

DSV har udrullet et nyt katalog af leveringsløsninger, der skal give selskabets kunder mulighed for at tilkøbe grønnere fragt, skriver Børsen.

Løsningerne indebærer blandt andet tilkøb af hvo-diesel, klimakreditter, der skal kompensere for den CO2, som fragten udleder, optimering af fragtruter til eksempelvis skib frem for fly og endelig rapporter, som viser, hvor meget CO2, der er blevet udledt ved den pågældende levering.

Ifølge Martin Andreasen, der er direktør for samfundsansvar i DSV og tovholder på green logistics-projektet, som det nye tiltag kaldes, har en rundspørge blandt 2000 kunder globalt vist, at de fleste var villige til at betale mere for grønnere transport.

"Hvis du f.eks. kan skifte fra et fly til et skib uden at ødelægge kundens værdikæde, så har du en stor gevinst der, selvom fragten tager længere tid," siger han til Børsen.

DSV har ikke ønsket at oplyse, hvad indtjeningsforventningerne eller omkostningerne til at udvikle de grønnere fragtløsninger er, men ifølge Martin Andreasen er der tale om millioninvesteringer, mens den Hedehusene-baserede koncern har uddannet mere end 500 medarbejdere til at rådgive om green logistics-programmet.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også