Watch Medier

Volkswagen vil investere over 660 milliarder i ny teknologi

Den tyske bilproducent Volkswagen lancerer et investeringsprogram på 660 mia. kr., der skal gå til ny teknologi – ikke mindst inden for eldrevne biler og digitalisering. En lang stribe andre investeringer vil dog drive det samlede program op over 1180 mia. kr.

Volkswagen er i fuld gang med elbiler og der kommere mere, fremgår det af investeringsprogrammet. | Foto: Finn Frandsen

Volkswagen har torsdag annonceret et enormt investeringsprogram for de de kommende fem år.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra den tyske børsnoterede bilproducent.

Bilproducenten planlægger blandt andet investeringer for sammenlagt 89 mia. euro, eller over 660 mia. kr., i ny teknologi, herunder eldreven transport og digitalisering, skriver selskabet.

Herudover kommer andre investeringer, så det samlede investeringsprogram løber op i hele 159 mia. euro, eller over 1180 mia. kr.

Volkswagen-aktien falder dog torsdag med 0,9 pct. til 278,60 euro, efter en stigning på over 10 pct. onsdag.

Fremgangen onsdag var ifølge Reuters udløst af en historie tirsdag eftermiddag i Handelsblatt om, at Porsche og Piëck-familien overvejer et delvist salg af familiernes ejerandel i Volkswagen.

Af artiklen fremgår det også, at Porsche og Piëck-familien planlægger at købe en væsentlig ejerandel i Porsche i forbindelse med en eventuelt børsnotering.

Det har tidligere været fremme, at Volkswagen overvejer en selvstændig børsnotering af sportsvognsproducenten, og ifølge Handelsblatt lever idéen stadig og bærer navnet, projekt "Phoenix".

Endnu er der ikke truffet endelige beslutninger, skriver Handelsblatt.

Volkswagen overtog Porsche i 2009.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs