PFA rydder op: Sælger ejendomme som aldrig før

Pensionsselskabet PFA er på vej mod et rekordår i forhold til frasalg af ejendomme. Tilpasningen af porteføljen, der løber op i 7 mia. kr., markerer et strategisk skift, fortæller ejendomsdirektør Michael Bruhn.
Michael Bruhn har været ejendomsdirektør hos PFA siden 2013. | Foto: Jan Mindegaard / Watch Medier
Michael Bruhn har været ejendomsdirektør hos PFA siden 2013. | Foto: Jan Mindegaard / Watch Medier

Når 2021 bliver til 2022, forventer pensionsselskabet PFA at have solgt ejendomme for 7 mia. kr. i løbet af de forgangne 12 måneder som led i en større oprydning i sin portefølje. Det skriver Børsen.

PFA har allerede skilt sig af med ejendomme for 4,5 mia. kr., og yderligere 2,5 mia. forventes at komme i kassen på baggrund af igangværende forhandlinger. Selskabet har aldrig tidligere solgt så mange ejendomme fra på et år. Dermed har man "åbnet for en større udskiftning i porteføljen," lyder det fra Michael Bruhn, ejendomsdirektør hos PFA.

"Fra at have været en ren investor, der kun tænkte på at købe op, så bliver vi nu nødt til at sælge fra for at gøre plads til nye projekter, vi ser som fremtidssikrede ejendomme," fortæller Michael Bruhn om strategiskiftet.

Tilpasningen af porteføljen har primært betydet farvel til en række udenlandske ejendomsfonde. PFA har i år solgt fonde for 3,9 mia. kr. og vil fremover satse mere på direkte og dermed mindre omkostningstunge investeringer.

PFA skyder 1,5 mia. kr. i europæiske logistikejendomme

PFA ser "stærkt københavnsk marked" og køber 3000 kvm boligejendom på Amager

PFA overtager ejendomme i København for 1,3 mia. kr. – konkurrent sælger ud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også