Watch Medier

Vestas vil være kerneaktør i udvikling af vindprojekter

Den danske mølleproducent Vestas vil i fremtiden være en betydeligt større aktør inden for udvikling af vindmølleparker. Landvind er det primære fokus nu, men selskabet lurer på havvind.

Foto: vestas

Udvikling af vindrojekter kan blive en vigtig del af Vestas' forretning i fremtiden. Og mens Vestas allerede har set sig godt lun på landvindprojekter, lurer det danske selskab allerede på havvindprojekter i markeder, der ikke er auktionsbaserede, og hvor konkurrenterne ikke er kommet til endnu.

Det skriver Børsen.

"Vi taler om det som et tredje ben. Der er ingen tvivl om, at vi har nogle ret store ambitioner for at vækste det, fordi vi tror på, at der er et marked for det, og fordi vi har evnerne til det. Det er svært at sige, hvor store vi skal være om ti år, men vi vækster enheden ret massivt," siger Thomas Alsbjerg, direktør for Global Development i Vestas.

Direktøren understreger over for  Børsen, at Vestas ikke skal eje de færdige projekter eller drive dem, men at strategien er at frasælge dem før konstruktionsfaserne.

Vestas vil øge samarbejder om genbrug

Vestas-topchef: Hold venligst snitterne fra vores biler

Vestas forudser konkurrenters kollaps

Vestas vil fordoble overskud fra service frem til 2030

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs