Brist i it-sikkerhed truer danske virksomheder

Det vides endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem en nyopdaget brist i et logningssystem, der anvendes bredt verden over, og de seneste hackerangreb mod danske virksomheder.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
af MarketWire

Flere af de største danske virksomheder er de seneste dage blevet ramt af en serie hackerangreb. Blandt andet Vestas, Mærsk, Salling og Royal Greenland. Og angrebene sker samtidig med, at der er opdaget en brist i de danske virksomheders it-sikkerhed.

Det skriver Børsen.

"Der er tale om en yderst kritisk situation. I sikkerhedsmæssigt regi har man noget, der hedder en cvs score, og der scorer bristen 10, som er den absolut højeste score. Bristen giver mulighed for at få adgang til alt, hvad virksomheden har med at gøre, siger Mads Nørgaard Madsen, som er chef for sikkerhed og teknologi hos PwC," til avisen.

Den sikkerhedsmæssige brist er har fået navnet Log4Shell og er opdaget i et logningssystem som bruges af virksomheder og myndigheder verden over. Problemet med Log4Shell er, at den er virkelig svær at bekæmpe, og derfor har det åbnet en bagdør ind til virksomhederne, som hackerne kan benytte sig af.

Det vides endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem Log4Shell og de seneste hackerangreb hos danske virksomheder, men de viser, at hackerangreb også rammer de store virksomheder, som bruger betydelige beløb på cybersikkerhed, skriver Børsen.

Oftest foregår et hackerangreb mod virksomheder som ransomwareangreb. Formålet med de angreb er at finde og låse data, hvorefter hackerne opkræver en løsesum.

Trend Micro udpeger næste års vigtigste sikkerhedstrusler

It-kriminalitet i eksplosiv vækst: Forsikringsselskaber flerdobler pris og forringer vilkår

Flere frygter datamisbrug og dropper sociale medier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også