Watch Medier

Produktionsproblemer i USA udløser skarpt kursfald i Novo

En af Novo Nordisks leverandører i USA har stoppet sine leverancer på grund af problemer i produktionen. Det var med til at udløse et voldsomt kursfald i Novo-Nordisk-aktien mandag.

Novo Nordisk-hovedsædet i Bagsværd. | Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk-aktien faldt mandag morgen med op til 14 pct. på det danske marked for siden at rette sig lidt til et fald omkring 11 pct. ved 14-tiden.

Årsagen til det kraftige fald var primært, at en underleverandør i USA har produktionsproblemer, og det vil påvirke salget af Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy i 2022.

Det oplyste Novo Nordisk fredag aften, hvor aktien nåede at dykke kraftigt på det amerikanske børsmarked.

Mandagens efterfølgende store kursfald på det danske marked, hvor Novo er den mest værdifulde virksomhed, medvirkede til, at det toneangivende danske C25-indeks også faldt markant mandag.

Indekset var ude i et fald på 3,8 procent til, men rettede sig i takt med Novo-aktien en smule til et fald på 2,3 pct. ved 14-tiden.

Problemer med sprøjter

Ifølge Novo Nordisk har leverandøren, der fylder sprøjter med fedmemidlet, midlertidigt stoppet sine leverancer. Det skyldes, at leverandøren har problemer med "god fremstillingspraksis".

Fedmemidlet ventes at være en af Novos store sællerter i de kommende år, men Novo forventer ikke at kunne få ret mange nye patienter til at starte på midlet i første halvdel af 2022 på grund af leveringsproblemerne.

Det store kursfald til Novo Nordisk skal ses i lyset af, at aktien er steget massivt gennem 2021 - blandt andet på grund af et højere end ventet salg af netop fedmemidlet Wegovy.

Trods kursfaldet mandag er Novo-aktien alene i år steget med over 50 procent.

Det var ikke kun Novo Nordisk, som havde en dårlig mandag på det danske aktiemarked. 20 ud af 25 aktier i C25-indekset lå ud på eftermiddagen i minus.

Aktiemarkedet var nemlig generelt præget af stor usikkerhed, efter at spredningen af omikronvarianten af coronavirus har øget frygten for endnu flere restriktioner verden over.

Læs mere her:

Novo-direktør: Væsentligt at forblive klar til at skrue op for Wegovy-salg 

"Vi er ret komfortable med, at de ved, hvad de skal, men de har brug for tid"

Novo-aktiens styrtdyk skyldes mere end bare leveringsproblemer 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs