Slagteri sagsøges af 98 svineproducenter

Svineproducenter, der til sammen årligt leverer 1,8 millioner svin til Tican, mener, at slagteriet har betalt mindre end lovet. Nu skal retten afgøre striden.
Ticans afdeling i Thisted. | Foto: Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix
Ticans afdeling i Thisted. | Foto: Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix

98 svineproducenter er blevet betalt mindre, end de var blevet lovet af det slagterietTican, og det vil man i Landsforeningen af Danske Svineproducenter nu have rettens ord for, var forkert, skriver Finans.

Landsforeningen af svineproducenter har fået udarbejdet en juridisk vurdering af mulighederne for at vinde en retssag mod Tican, og med den som grundlag mener man, at der skal køres en retssag mod slagteriet.

"Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den dokumentation, vi har indsamlet, ikke skulle være tilstrækkeligt til at vinde en retssag. Både skriftligt og mundtligt har Tican altid lovet at levere en konkurrencedygtig afregningspris, som matcher niveauet fra markedslederen Danish Crown," siger Jeppe Bloch Nielsen, formand i svineproducenternes landsforening, der selv er leverandør til Tican.

Ifølge landsforeningen blev en prispolitik om at følge Danish Crowns leverandørpriser op brudt i begyndelsen af december, da det private tyskejede Tican offentliggjorde den årlige bonus for landmændenes leverancer af grise i 2021. Her lå betalingen 25 øre under Danish Crowns betaling.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også