Watch Medier

Maersk overlader central del af grøn omstilling til markedskræfterne

Maersk lejer over 400 skibe og vil omstille sig til at blive klimaneutral i 2040, men i dag er det ikke muligt at at leje et grønt skib. Rederiet satser på, at markedet vil løse problemet, siger klimachef.

Maersk råder aktuelt over på 735 skibe. Heraf er 405 skibe chartrede, og derfor ligger der en stor opgave i chartermarkedet, når det kommer til rederiets nye klimamål for 2040. | Foto: Marcos Morenos/AP/Ritzau Scanpix

Maersk vil gøre hele sin forretning klimaneutral i 2040, herunder virksomhedens flåde på 735 skibe, men størstedelen af Maersks flåde er chartret - dvs. lejet, og i dag findes der ikke et chartermarked for 'grønne' skibe.

Derfor baserer Maersk ifølge klimachef Morten Bo Christiansen sin grønne omstilling af flåden på en forventning om, at der i løbet af nogle år vil opstå et marked for bæredygtige, chartrede skibe.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs