Watch Medier

Madspilds-app overskygger Damgaards øvrige investeringer

Han kom tidligt ind som investor med "modige penge", og nu tyder alt på, at madspilds-appen Too Good To Go er tech-investoren Preben Damgaards bedste investering.

Preben Damgaard er i dag en aktiv tech-investor med de penge, han tjente på salget af Navision til Microsoft. | Foto: Esben Zøllner Olesen

Intet over eller ved siden af Too Good To Go.

For storinvestoren i den danske tech-industri, milliardæren Preben Damgaard, er madspilds-appen Too Good To Go en særlig investering, der i dag står til at ville indbringe ham en betydelig gevinst og potentielt kan overstråle hans øvrige aktuelle investeringer. Men meget skal stadig bevises.

Det siger han i dette interview med ITWatch på et tidspunkt, hvor Too Good To Go er etableret i 17 lande med egne kontorer og er lanceret i USA med det, han ser som en succes.

En stor del af succesen ligger i, at appen har vist sig at være resistent i coronakrisen.

”Vi kan i forbindelse med den seneste nedlukning se, at vi har et tilbageskridt i tre dage, når et land lukker ned, men fjerdedagen er vi tilbage og oplever endda fremgang. Det er, fordi det i langt mindre grad er restauranter, der kører det, men butikker og fødevareforretninger,” siger Damgaard:

”De butikker lukker ikke. Derfor er vi faktisk ret pandemi-resistente.”

I en række selskaber

Han er inde som investor i en stribe selskaber, men ens for dem alle er, at Damgaard, der blev ekstremt velhavende på at sælge regnskabssoftwarefirmaet Navision til Microsoft for snart 20 år siden, kun investerer egne penge samt kun investerer i selskaber, han selv kan være en aktiv spiller i.

Foto: Esben Zøllner Olesen
Foto: Esben Zøllner Olesen

Derfor er han også ekstremt tæt på Too Good To Go og kan konstatere, at virksomheden i dag fylder godt op.

"De er min største investering inden for alle områder – impact, bæredygtighed, omsætning, antal medarbejdere og geografisk udbredelse. Det er ikke der, jeg har investeret mest, men det er klart det selskab, der fylder mest."

Hvilket selskab forventer du dig mest af ,når det kommer til et exit?

”Jeg forventer mig meget af alle selskaberne, men ser man alene på afkastet, så er det måske nok Too Good to Go. Det er set med mine øjne det selskab, der for mig personligt står til at kunne kaste mest af sig,” siger han, men tilføjer:

”Det er vigtigt for mig ikke at sende signalet om, at jeg foretrækker dette selskab foran andre, men jeg har en relativt stor investering i selskabet, kom ind meget tidligt og har derfor en ret stor ejerandel, og alene derfor kan det blive rigtigt interessant for mig personligt,” siger han.

Men han siger, at det ikke skal læses, som han foretrækker dem.

”Slet ikke, de fylder bare utroligt meget. Too Good to Go er bare det selskab, der er nået længst i dag.”

Så den dag du skal ud, regner du med, at de bliver størst?

”Ja, det forventer jeg. Og det er blandt andet, fordi jeg har den største ejerandel. Jeg var den første investor, der kom med penge til selskabet. Jeg kom med modige penge, som kom ind tidligt.”

Hvor langt er Too Good to Go fra et exit?

”Det bliver ikke exit i år. Det er sikkert. Vi investerer massivt. Vi er først lige kommet ind i USA, men vi skal bevise, at vi kan det for alvor, før vi går til nogle tiltag om en eventuel børsnotering.”

Han forklarer, at der generelt ikke er nogen af de selskaber, han har investeret i, der står over for en børsnotering eller anden exit i år.

”De er alle under opbygning.”

Det er selskaber som Templafy, Dixa, Configit, Fellowmind, OrderYOYO og en række andre.

Hvilke ligger tættest på et exit?

”Jeg ved det ærlig talt ikke. Kunne vi eksempelvis sige at der skulle en omsætning til på 100 mio. dollar, er Too Good to Go tættest på. Men jeg mener bare ikke, at de er klar endnu. Vi har taget en kæmpe risiko i USA og den skal udfoldes helt, før vi går til noget i den retning.”

Preben Damgaard indtager formandspost i softwarehus

Preben Damgaards mad-app blandt mest downloadede

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs