Watch Medier

Danish Crown tager første eldrevne køletrailere i brug

Danish Crown begynder at køre med eldrevne køletrailere for at reducere CO2-udledningen på kødtransport, som lige nu er den næststørste belastning i koncernens forsyningskæde.

Når bacon og flæskestege fremover sendes ud fra Danish Crown, vil nogle af produkterne blive transporteret i køletrailere drevet på strøm frem for dieselolie.

Som en del af Danish Crowns samarbejde med DFDS tager kødkoncernen tre eldrevne køletrailere i brug i denne uge.

”Det er et første skridt på vejen mod at gøre transporten af vores produkter grønnere. Teknologien er stadig meget ny, og vi vil gerne være med til at afprøve og udvikle den,” siger Lars Feldskou, koncernindkøbsdirektør i Danish Crown.

Den 13,6 meter lange køletrailer har i stedet for en dieseltank et stort batteri, så køletraileren ikke i sig selv udleder CO2. Batteriet kan drive køletraileren i op til 3,5 timer og kan oplades på to timer.

Lastbilen, der trækker køletraileren, bruger lidt mere brændstof, end hvis køletraileren har sin egen dieselgenerator, men det samlede forbrug reduceres betydeligt.

Hvor meget brændstof, der mere præcist spares under danske forhold, og hvor meget CO2-udledningen dermed nedbringes, er der endnu ikke præcise data for.

”Vi tror på, at der er store perspektiver i de eldrevne køletrailere, og derfor investerer vi i projektet sammen med DFDS. Transport står faktisk for den næststørste belastning i vores forsyningskæde, så derfor kan el-køletrailere komme til at spille en vigtig rolle i fremtiden,” siger Lars Feldskou.

 

Mere fra Watch Medier

Danskere har sat stort aftryk på Norges største biotekselskab

Biotekvirksomheden Nykode Therapeutics er i rivende udvikling og ubetinget Norges største bioteksucces. Kursen er nu sat mod en amerikansk børnotering. Æren kan i høj grad tilskrives en gruppe danskere, der siden 2015 har sat deres eftertrykkelige præg på virksomheden

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs