Watch Medier

Dømt storfisker sælger sine kvoter

Henning Kjeldsen, der blev idømt en bøde på 54 mio. kr. i sag om snyd med fiskekvoter, afhænder en meget stor del af sine kvoter. Et fiskefartøj under bygning har han også solgt.

Foto: Kim Nielsen

Storfiskeren Henning Kjeldsen har solgt alle sine pelagiske fiskekvoter, altså retten til at fange fisk og fiskearter, der bevæger sig i stimer.

Det oplyser han selv i et opslag på Facebook, skriver TV2 Nord.

”Jeg er blevet træt. Ikke træt som i træt, men træt af den politiske hetz, der har været på mig og mit rederi samt familie de sidste ja snart mange år,” skriver han ifølge regionalmediet.

De frasolgte kvoter udgjorde ifølge DR langt størstedelen af Kjeldsens kvoter.

Henning Kjeldsen blev i midten af december kendt skyldig i omfattende snyd med fiskekvoter.

Den 58-årige fisker fra Skagen, der regnes som en af landets rigeste fiskere, blev i den forbindelse idømt en bøde på 54 millioner kroner i en sag om kvotefusk.

Desuden blev der konfiskeret 64 millioner kroner i et af hans selskaber.

Anvendte stråmænd

Retten i Holstebro afgjorde, at han bevidst havde omgået kvotesystemet ved hjælp af stråmænd.

Kjeldsen lånte penge ud til etablering af selskaberne, der hver især kunne erhverve fiskekvoter. Han fik samtidig en ret til at købe selskaberne tilbage for kurs 100 - det vil typisk sige 60.000 til 80.000 kroner.

Et beløb, der efter rettens vurdering er langt mindre end selskabernes reelle værdi, og som indikerer, at der er tale om stråmandskonstruktioner.

Den daværende Statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), der i daglig tale blot kaldes Bagmandspolitiet, mente, at lovbruddene skulle koste Kjeldsens ret til at udøve erhvervet.

Men det var byretten ikke enig i. Kjeldsen må altså stadig bedrive erhvervsfiskeri.

Facebook-opslaget tyder dog på, at han som minimum begrænser sine fiskeriaktiviteter betragteligt.

Foruden salget af fiskekvoterne har storfiskeren også solgt fartøjet ”Gitte Henning”, som var ved at blive bygget, oplyser han i opslaget ifølge TV2 Nord.

Mediet beretter, at Henning Kjeldsen stadig ejer to skibe og anpart i et tredje.

Greenpeace glæder sig over stor bødestraf til storfisker

Fiskere håber på klarhed om kvoter efter domStorfisker idømt stor millionbøde

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs